avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata

Buna ziua. Am o problema legata de prelungirea unui CIM pe perioada determinata. Perioada pe care este incheiat Contractul este 06.03 - 06.04.2010. Este corect sa-i fac Act Aditional de prelungire cu data de azi, sau trebuie sa astept pana pe 06.04? Dc ii fac Act Aditional cu data de azi, se considera ca se suprapun Contractele?
Multumesc mult.Sarbatori fericite.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 2 Aprilie 2010
Chiar daca faceti actul aditional astazi puteti trece in continutul lui ca se prelungeste contractul nr. .... din data de .......... incepand cu data de 07/04/10, etc.
1. Actul aditional de prelungire a CIM pe perioada determinata il puteti face inainte de expirarea termenului initial dar si dupa acest termen, asa cum zice Codul muncii:
Art.80 (3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.
2. In actul aditional nu e nevoie sa precizati data de incepere. Veti spune: "CIM nr. din data de... se prelungeste pana la data de...".
3. Termenul de inregistrare a actului aditional la ITM este de 5 zile de la data emiterii sale.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
multumesc mult pt raspuns . Referitor la Inregistrarea la ITM, stiam ca se transmite prin Revisal,si nu mai e nevoie sa-l inregistrez la itm
1. Inregistrarea actului, pe suport de hartie, la ITM, este una si inregistrarea in Revisal este alta.
2. Se fac amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare legislatie alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati: avem un angajat care are CIM pe perioada determinata, contractul fiind valabil intre 01.01.2010 ... (vezi toată discuția)
Act aditional dobreg dobreg Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva: in cat timp se inregistreaza la itm actul aditional la cim si de cate ori poate fi prelungit cim pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cum se prelungeste un contract munca ganca ganca buna ziua! eu lucrez cu contract de munca pe perioada determinata in martie mi-a expirat contractul si de la birouri mi-au spus ca mi-au prelungit contractul ... (vezi toată discuția)