avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare legislatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare legislatie

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire si va rog mult sa ma ajutati: avem un angajat care are CIM pe perioada determinata, contractul fiind valabil intre 01.01.2010 - 01.04.2010.
Actul aditional de prelungire al contractului se va face incep cu 01.04.2010 sau cu 02.04.2010?
Si in ce termen trebuie depus la ITM?
Si inca o intrebare, va rog mult: de unde pot afla ce modificari se fac privitoare la dreptul muncii? (tot ce tine de CIM, Contract Colectiv, acte aditionale, termene de depunere etc) . (Sefii sunt cam zgarciti si nu vor sa investeasca intr-un program care sa te tina la curent cu tot ce "misca...")

Va multumesc frumos!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: alinaion82 , utilizator 09:51, 2 Aprilie 2010
1. Actul aditional de prelungire a CIM pe perioada determinata il puteti face inainte deexpirarea termenului initial dar si dupa acest termen, asacum zice Codul muncii:
Art.80 (3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.
2. In actul aditional nu e nevoie sa precizati data de incepere. Veti spune: "CIM nr. din data de... se prelungeste pana la data de...".
3. Termenul de inregistrare a actului aditional la ITM este de 5 zile de la data emiterii sale.
Actul aditional se va face incepand cu data de 01.04.2010 ... actul aditional se va depune la ITM intermen de 5 zile de la data perfectarii lui.
Va multumesc si va urez Sarbatori Fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional dobreg dobreg Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva: in cat timp se inregistreaza la itm actul aditional la cim si de cate ori poate fi prelungit cim pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata maiamaria maiamaria Buna ziua. Am o problema legata de prelungirea unui CIM pe perioada determinata. Perioada pe care este incheiat Contractul este 06.03 - 06.04.2010. Este corect ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata nicotorok nicotorok Buna ziua, Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns? Unei salariate i se suspenda ctr. munca pt ingrijire copil incepand cu 02.04.2010, o alta persoana va ... (vezi toată discuția)