avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o condamnare + asteptarea a inca una
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o condamnare + asteptarea a inca una

Buna ziua,
Am o problema.
Am fost judecat pentru inselaciune si am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare 5 ani. Fapta este din 2004.
Inainte de a avea o hotarare definitiva la infractiunea de inselaciune, am condus baut, avand o alcoolemie de 0,44 in aer si 1,55 in sange.
Am rugamintea sa imi spuneti cum se poate rezolva aceasta situatie, in asa fel incat sa nu fiu condamnat cu executare.
Ce sentinta ar trebui sa primesc la conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, pentru a nu fi trimis la inchisoare.
Va multumesc si astept un raspuns rapid de la dvs.
Sarbatori fericite !!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:06, 3 Aprilie 2010
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Dvs . deja aveti o condamnare de 3 ani, maximul de pedeapsa pentru a beneficia de suspendarea conditionata...in cazul celei de-a doua infractiuni, chiar daca ati primi minimul de pedeapsa...si tot nu v-ati incadra sa pastrati beneficiul suspenarii conditionate a executarii.
Multumesc pentru promptitudine, dar ma intereseaza sa stiu si daca exista cumva o portita de scapare.
Va multumesc.
Daca am inteles bine este vorba de fapte concurente.
Se va face contopirea pedepselor si daca consultati un avocat care sa analizeze concret pe baza dosarelor si a altor elemente situatia ati putea primi un raspuns concret.
Mie imi pare la o prima vedere ca se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare, dar trebuie analizat in concret.
Daca era vorba de o fapta savarsita in termenul de incercare situatia era mult mai complicata...

avocat Claudiu Lascoschi
In situatia dvs ,fiind vorba despre 2 fapte concurente,urmeaza a se realiza contopirea pedepselor
In atare situatie,astfel cum rezulta din relatarile dvs, este vorva despre concursul de infractiuni prev.de ar.33 lit a c.pen,astfel ca cele doua pedepse,cea primita si cea pe care o veti primi,vor fi contopite in baza art.36 c.pen.,urmand a executa ,prin detentie pedeapsa cea mai mare,dintre cele doua, in urma revocarii,conform art,83 c.pen,a masurii suspendarii executarii pedepsei aplicate pentru prima fapta.
In opinia mea,astfel cum arata si distinsa d-na consilier in motivatia expusa,nu exista nicio" portita" care sa va ajute sa nu executati pedeapsa cea mai mare prin detentie,la care judecatorul,in baza art.34 lit.b c.pen,poate adauga un spor de pedeapsa,daca,considera necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare-cu executare sau cu suspendare? alealexa alealexa Va rog explicati-mi ce inseamna asta = sentinta penala definitiva prin neapelare la data de 05.05.2009 :art 85 alin 1 din oug,condamna inculpatul la 1 an de ... (vezi toată discuția)
Ce risc - alcoolemie 0.9% in aerul expirat GabySMG GabySMG Buna seara..as vrea sa stiu si eu care sunt riscurile infractiunilor conducere fara permis si in stare de ebrietate..am fost prins cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse Laurentiu2014 Laurentiu2014 buna ziua. pe scurt, in 2009 am facut un fals ( o adeverinta de salariu ) pentru un prieten. in 2014 am fost condamnat definitiv la un an inchisoare cu ... (vezi toată discuția)