avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... informare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

informare

Intrebare: o persoana din afara unei institutii, are dreptul sa ceara informatii referioare la dosarul personal unui angajat (info despre modalitatea in care a fost angajat respectivul etc)?
Este obligata conducerea unei institutii, sa furnizeze astfel de informatii, in baza legii 544 sau a altor norme, sau are obligatia confidentialitatii si atunci nu are dreptul de a divulga astfel de informatii?
Mentionez ca in CIM-ul utilizat in relatiile cu angajatii unitatii, nu este metionata vreo clauza de confientialitate (care ar ingradi transmiterea de info cf. art.26 din CM).

Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
joe17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 2 Aprilie 2010
O terta persoana fizica nu este indreptatita sa culeaga informatii de acest fel. Dosarul personal al unui angajat este un act intocmit de o unitate economica , insitutie. etc. iar dvs. solicitati implicit sa aveti acces la acest act. Sunt institutii - persoane juridice , care au astfel de competente.
Daca este vorba despre o persoana fizica , atunci acesteia nu i se pot furniza asemenea relatii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! am o intrebare referitoare la divulgarea salariului ... Deteru Deteru Salutare! Am o intrebare referitoare la divulgarea salariului primit catre un angajat unui alt angajat. Concret, nu am prevazut expres in contract acest ... (vezi toată discuția)
Daca mass-media solicita unele informatii despre un fost angajat al unei societati comerciale, aceasta este obligata sa le furnizeze? cristina69 cristina69 Buna ziua! va rog sa imi spuneti daca reprezentantul unui ziar local solicita informatii despre un fost angajat al unei societati comerciale in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate contract bryan bryan Confidentialitatea uniui contrct ,trebuie trecuta obligatoriu in contract? daca o a 3 persoana imi cere o copie de pe un contract incheiat intre inoi si alta ... (vezi toată discuția)