avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... confidentialitate contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

confidentialitate contract

Confidentialitatea uniui contrct ,trebuie trecuta obligatoriu in contract? daca o a 3 persoana imi cere o copie de pe un contract incheiat intre inoi si alta soc. pot sa-i dau sau nu? mai este un amanunt noi suntem institutie publica (trebuie sa ceara pe lege 544/2001, inf. publice?) Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 14 Noiembrie 2008
Vedeti L 677 pe 2001 privitoare la date personale... Acolo gasiti ce info in ce conditii puteti elibera.
Daca sunt info publice, asta e, le furnizati in baza 544, daca nu sunt in baza 677. Parca asta era numarul legii...
Să eliberezi oricui o copie a contractului nu mi se pare chiar cusher. Vine Gheorghe de pe stradă şi vrea, aşa, o copie. Pe nepusă masă.

Dacă legea obligă instituţia să facă publice unele date, e cu totul altceva. Acolo există o procedură. Nu faci pur şi simplu o copie xerox, la rugămimtea verbală a lui Gheo. Sau o stivă de copii, să ia cine vrea.

Liviu S.Bordaş
In mod normal nu ar avea dreptul.
Daca aveti clauza contractuala cu privire la confidentialitatea clauzelor contractuale atunci trebuie sa respectati clauza.
In cazul institutilor publice problema este putin diferita.
Exista dreptul de informatie al cetateanului si in mod normal nu vad temeiuri care sa impiedice cetateanul de a afla ce se intampla cu banii sai.De pilda, presa ar avea dreptul de a cunoaste continutul contractului.
Juristii de la institutia dvs ce zic?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor contract de munca nicollettaB nicollettaB buna ziua ! un contract individual de munca al unui angajat este confidential? (vezi toată discuția)
Informatii publice hoream hoream Informatiile privitoare la datoriile consilierilor locali la bugetul local, sunt informatii publice? Am facut o cerere pe legea 544 si mi se spune ca sunt ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 mihaelaancuta mihaelaancuta O persoana fizica solicita unei institutii publice(scoala) copii dupa toate contractele de inchiriere privind entitati private pe care unitatea le-a desfasurat ... (vezi toată discuția)