tatal meu este angajat intr-o institutie publica locala, (nu este functionar public, este contractual) iar consilierii locali au solicitat copii dupa toate contractele de munca a angajatilor, intrebarea mea este daca contractul individual de munca este un document confidential intre angajat si angajator sau li se pot pune la dispozitia acestora aceste contracte.
imi puteti da un temei legal...un articol......la institutia respectiva nu sunt juristi ....si consilierii insista cu aceasta problema, va multumesc mult !
Va redau din Codul Muncii
Art. 163
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.
Nu exista mo-a-mot text de lege pe acest subicet, insa fiecare autoritate sau instituţie publică are posibilitatea, potrivit Legii 544/2001, sa stabileasca care sunt documentele de interes public.