avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... referitor contract de munca
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

referitor contract de munca

buna ziua !
un contract individual de munca al unui angajat este confidential?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2016
nicollettaB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 August 2016
Dati-ne mai multe detalii despre nelamurirea dvs., ce doriti sa stiti mai exact.
tatal meu este angajat intr-o institutie publica locala, (nu este functionar public, este contractual) iar consilierii locali au solicitat copii dupa toate contractele de munca a angajatilor, intrebarea mea este daca contractul individual de munca este un document confidential intre angajat si angajator sau li se pot pune la dispozitia acestora aceste contracte.
Consilierilor locali nu li se pot pune la dispozitie astfel de documente .
imi puteti da un temei legal...un articol......la institutia respectiva nu sunt juristi ....si consilierii insista cu aceasta problema, va multumesc mult !
Va redau din Codul Muncii
Art. 163
(1) Salariul este confidenţial,
angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.
(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

Nu exista mo-a-mot text de lege pe acest subicet, insa fiecare autoritate sau instituţie publică are posibilitatea, potrivit Legii 544/2001, sa stabileasca care sunt documentele de interes public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mass-media solicita unele informatii despre un fost angajat al unei societati comerciale, aceasta este obligata sa le furnizeze? cristina69 cristina69 Buna ziua! va rog sa imi spuneti daca reprezentantul unui ziar local solicita informatii despre un fost angajat al unei societati comerciale in baza Legii ... (vezi toată discuția)
"salariile au caracter confidential" originalro originalro Am vazut ca exista atat in Codul civil cat si in CCM specificata aceasta confidentialitate a salariilor. Deoarece nu este explicitat fata de cine este aceasta ... (vezi toată discuția)
Sunt medic stomatolog in cadrul colegiul medicilor stomatologi ... dr. babuska dr. babuska Sunt medic stomatolog in cadrul Colegiul medicilor Stomatologi Romania. Pentru a avea drept de libera practica eu cotizez lunar 60 de lei. Am depus o ... (vezi toată discuția)