avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt medic stomatolog in cadrul Colegiul medicilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt medic stomatolog in cadrul Colegiul medicilor Stomatologi ...

Sunt medic stomatolog in cadrul Colegiul medicilor Stomatologi Romania. Pentru a avea drept de libera practica eu cotizez lunar 60 de lei. Am depus o solicitare in scris la sediul local al colegiului in care am solicitat pentru anul 2019 si 2020 sa vad in scris, defalcat, cheltuielile si incasarile. Raspunsul primit a fost ca angajatorul nu are dreptul sa divulge salariul angajatilor sai,in cazul de fata Colegiul fiind angajatorul. Este adevarat? Ei nu sunt institutie publica, dar functioneaza pe baza cotizatiilor membrilor sai (din care platesc si salarii). Ce as putea face mai departe pentru a depasi lipsa de transparenta din partea lor si a afla realitatea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 26 Ianuarie 2021
Codul Muncii
Art. 163
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.
Deci, din raspunsul dumneavoastra inteleg ca salariul unui individ este intr-adevar confidential, dar (in acest caz de institutie care functioneaza din cotizatia membrilor) cuantumul salariilor angajatiilor pe un an mai este o informatie confidentiala? Pana la urma nu ma intereseaza cine ce primeste, ci cum sunt gestionati banii institutiei
Este o informatie confidentiala, indiferent de sursa de finantare a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"salariile au caracter confidential" originalro originalro Am vazut ca exista atat in Codul civil cat si in CCM specificata aceasta confidentialitate a salariilor. Deoarece nu este explicitat fata de cine este aceasta ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea marjei salariale simplysurprising simplysurprising Exista vreo lege care sa interzica dezvaluirea marjelor salariale pentru angajatii unei institutii private incadrati in anumite nivele de experienta in ... (vezi toată discuția)
Referitor contract de munca nicollettaB nicollettaB buna ziua ! un contract individual de munca al unui angajat este confidential? (vezi toată discuția)