avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare - cumparare intre parinti si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare - cumparare intre parinti si copii

Vrem sa vindem casa copilului nostru. Avem doua intrebari :
1. Putem vinde la un pret mai mic decat valoreaza de fapt casa?
2. Poate fi atacat acest act si in ce conditii ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:58, 2 Aprilie 2010
Da, puteti vinde la o valoare stabilita de dvs., nu de grila notariala, pt ca sunteti rude de gr. I.
De principiu orice act poate fi atacat, dar e nevoie de motive temeinice, de ex. poate fi atacat de creditorii chirografari pe carea actiunii revocatorii, de terti pt simulatie etc.

De ce anume va este teama?
Voi intra curand intr-un poces cu un creditor persoana fizica si vreau sa ma asigur ca nu o sa-mi vanda casa ( evaluata oficial , cu 6 luni înainte la 330 000 de Euro) pentru 24 000 de Euro. Mai am si alte proprietati(terenuri) asupra carora se poate indrepta dar am inteles ca moralitatea in cazuri din astea ...nu conteaza. In plus cei 24 000 de mii au fost de fapt o invesiţie a creditorului şi nu un împrumut. Dar ştiţi cum este treaba: la câştig înainte , la pierdere....
Criza asta ne-a lovit pe toţi. Mie pot să spun că mi-a prins bine cel puţin dintr-un punct de vedere: am reuşit cu aceasta ocazie să-mi cunosc prietenii adevăraţi
Intr-adevar, in cazul in care un debitor isi micsoreaza patrimoniul in scopul de a evita executarea silita, poate fi intentata actiunea revocatorie de catre creditorul chirografar, dar numai daca nu are alt bun/venit de executat.

Grabiti-va cu contractul, pt ca la data cand se va intenta procesul sa puteti invoca buna-credinta (daca va fi cazul).

Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Daca nu sunteti in prezent in proces cu acel creditor si efectuati aceasta tranzactie (vanzare-cumparare) , creditorul nu va putea cere anularea contractului dvs deoarece sunteti considerat ca fiind de buna credinta la incheierea tranzactiei!B-)
Sfatul meu este sa nu treceti in actul de vanzare cumparare un pret mai mic decat cel din grila notariala pentru a nu da motive de interpretare ca ar fi o donatie deghizata!B-). Oricum , pretul pe care il puneti in contract este la latitudinea dvs , notarul avand doar obligatia sa taxeze la minimul de pe grila daca pretul scade sub acest minim!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament, taxe notariale ADINABODESCU ADINABODESCU As vrea sa imi vind apartamentul in care stau.Are 3 camere cf 1 la et.10/10.In grila notarilor am vazut ca pretul este undeva in jur de 38000 euro.Daca eu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banii moldoveanuna moldoveanuna un bun prieten are un credit la banca destul de mare si se afla in imposibilitatea de a plati ratele. daca noi cumparam casa lui (doar in acte, ca sa nu i-o ... (vezi toată discuția)
Plata tranzactie imobiliara - cand se poate folosi laura1016 laura1016 Buna ziua , Am facut o tranzactie , autentica , in familie , regim de bun propiu , eu fiind vinzatoare a unei cote-parte din un imobil . Pretul a fost ... (vezi toată discuția)