avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu banii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu banii

un bun prieten are un credit la banca destul de mare si se afla in imposibilitatea de a plati ratele. daca noi cumparam casa lui (doar in acte, ca sa nu i-o puna banca in vanzare) atunci banca poate ataca contractul de vanzare-cumparare in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 20:04, 22 Martie 2010
Da, creditorul chirografar poate ataca orice act facut de debitor pt a-si micsora patrimoniul in scopul de a evita executarea silita, si temeiul legal in baza caruia poate ataca este calea actiunii revocatorii.

Puteti incerca, pt ca aceasta actiune se intenteaza doar cand nu mai are altceva de executat ( venituri, alte bunuri mobile/imobile) si puteti spera ca o sa il ajutati, dar de atacat, banca poate sa atace.
Banca se poate indrepta impotriva Dvs., prin actiune in justitie in vederea rezolutiunii contractului deoarece e evidenta incercarea de pacalire.
Parere neavizata, nu e un raspuns:
Banca nu trebuia sa isi inscrie dreptul sau de ipoteca in cartea funciara ? Daca nu a facut-o inseamna ca nu e opozabil si tertilor, astfel un cumparator(in cazul de fata tert) de buna credinta(ce a consultat cartea funciara) poate deveni propretarul apartamentului fara probleme.

Gresesc?

p.s. imi va face bine sa aflu raspunsul corect,
Este drept ca utilizatorul nu ne-a spus daca banca a acordat imprumutul in baza unui contract de ipoteca sau fara nicio garantie imobiliara.(fiind vorba de o suma mare de bani...ma gandesc ca e cu contract de ipoteca).
In atare situatie, contractul de ipoteca (daca exista) a fost inregistrat fara discutii in cartea funciara si abia apoi i s-a dat imprumutul.
Pentru dizolvarea neclaritatilor, cel mai bine ar fi ca proprietarul sa ceara un extras de carte funciara. Asa va vedea daca are sarcini sau nu inscrise in el.
daca nu are.....:dance3: poate vinde linistit. Reaua credinta la dobandirea unui imobil e greu de dovedit.
Insa intrebarea era alta...daca banca poate sa atace contractul de vanzare cumparare, iar raspunsul era da, poate....asta nu inseamna ca va si castiga.
Succes.
In cazul in care imprumutul a fost obtinut fara garantie imobiliara, cu atat mai mult nu imobilul este lipsit de sarcini, nu?(bine, in legatura cu aceasta datorie)

Alte discuții în legătură

Vanzare - cumparare intre parinti si copii Observator Observator Vrem sa vindem casa copilului nostru. Avem doua intrebari : 1. Putem vinde la un pret mai mic decat valoreaza de fapt casa? 2. Poate fi atacat acest act si ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa risc de a pierde apartamentul? galusca galusca Din anul 2006 detin o societate unde sunt administartor unic.Firma de anul trecut a acumulat datorii in valoare de 60000 ron,la bugetul de stat impozite si ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta contract? dandanaua dandanaua Printr-un inscris sub semnatura privata, cu martori, X imprumuta de la Y mii de euro si gajeaza cu apartamentul proprietatea sa si a sotului (bun ... (vezi toată discuția)