avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu banii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu banii

un bun prieten are un credit la banca destul de mare si se afla in imposibilitatea de a plati ratele. daca noi cumparam casa lui (doar in acte, ca sa nu i-o puna banca in vanzare) atunci banca poate ataca contractul de vanzare-cumparare in vreun fel?
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 20:04, 22 Martie 2010
@isabelap
@hornea alina
Daca banca avea inscrisa ipoteca, nu mai era creditor chirografar si nu mai avea la indemana actiunea revocatorie. In acel caz, se putea vinde imobilul cu acordul bancii, pt ca ipoteca poarta asupra imobilului.
In cazul de fata e vorba de micsorarea patrimoniului pt a evita executarea silita, si acest lucru are mai multe efecte in dreptul civil: decaderea din termen, se naste dreptul la actiunea revocatorie etc.
Asa este.
Oricum raspunsurile imi sunt folositoare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare - cumparare intre parinti si copii Observator Observator Vrem sa vindem casa copilului nostru. Avem doua intrebari : 1. Putem vinde la un pret mai mic decat valoreaza de fapt casa? 2. Poate fi atacat acest act si ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa risc de a pierde apartamentul? galusca galusca Din anul 2006 detin o societate unde sunt administartor unic.Firma de anul trecut a acumulat datorii in valoare de 60000 ron,la bugetul de stat impozite si ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta contract? dandanaua dandanaua Printr-un inscris sub semnatura privata, cu martori, X imprumuta de la Y mii de euro si gajeaza cu apartamentul proprietatea sa si a sotului (bun ... (vezi toată discuția)