avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptii procesuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptii procesuale

imi poate spune cineva de ce exceptia puterii de lucru judecat are prioritate fata de exceptia lipsei calitatii procesuale active ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:15, 2 Aprilie 2010
Exceptia de lucru judecat are prioritate deoare ce nu se poate judeca de doua ori acelas fond si aceasi cauza.Exceptia de lucru judecat se poate ridica in orice moment al procesului si este invocata cu prioritate,iar in momentul invocarii,instanat poate da solutia casarii cauzei.
Exceptia autoritatii de lucru judecat, se invoca in cazul in care a mai fost judecat un dosar, intre aceleasi parti, cu acelasi obiect si aceleasi calitati, sau in calitati inverse. In respectivul dosar s/a dat deja o sentinta, astfel incat nu se poate judeca inca o data aceeasi speta.
Nu se pune problema de ""prioritate""! Exceptiile se judeca si instanta decide daca accepta sau nu exceptiile ridicate!B-)
am citit la mihaela tabarca chiar si o ordine de solutionare a exceptiilor procesuale in cazul in care se ridica mai multe de odata.
eu credeam ca daca nu ai calitate in proces nu mai e nevoie sa ti se verifice cererea adica sa se vada ca pe fond s-a mai lucrat

Alte discuții în legătură

Care este ordinea de pronuntare ? nimar nimar Buna seara, Dlor. consilieri si avocati, va rog, sa-mi spuneti CARE ESTE ORDINEA pe care instanta, intr-un litigiu de munca, TREBUIE SA SE PRONUNTE ; fond, ... (vezi toată discuția)
Judecare exceptie lipsa calitate proc pasiva vs netimbrare cerere chemare in garantie marik0 marik0 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare. Paratul depune o intampinare si invoca lipsa calitatii procesual pasive. in acelasi timp cu intampinarea, el depune si ... (vezi toată discuția)
Cercetare fond adinutza.2008 adinutza.2008 ce inseamna \" INSTANTA A SOLUTIONAT PROCESUL FARA A INTRA IN CERCETAREA FONDULUI\" ? (vezi toată discuția)