Procedura de solutionare a exceptiilor procesuale este limitat reglementata in legislatia noastra: prima data se verifica daca sunt absolute sau relative, pt a stabili cine le poate invoca si in ce termen, iar cf art. 137 C proc civ. "se pronunta mai intai asupra exceptiilor de procedura si asupra exceptiilor de fond care fac de prisos, in totul sau in parte, cercetarea in fond a pricinii".
In situatia in care se invoca, in acelasi timp, mai multe exceptii procesuale, in lipsa unei regementari exprese, instanta trebuie sa deduca ordinea de solutionare a exceptiilor procesuale, din caracterul si efectele produse de acestea.
Raspunsul la intrebarea dvs. e logic.
E vorba de 2 exceptii de fond, iar rezolvarea celei a puterii de lucru judecat ar face de prisos cercetarea in fond a pricinii, deci nici nu mai conteaza daca reclamantul are calitate procesuala activa, daca exista identitate de obiect, cauza si parti, intre acest proces si unul deja judecat, nu?
Eh, atunci poate acceptati si un sfat: nu mai cititi Tabarca, are un stil academic si alambicat. Cel putin "Exceptiile procesuale in procesul civil", Ed. Universul juridic, care a constituit lucrarea sa de doctorat, este extrem de dificil de parcurs.