avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... judecare exceptie lipsa calitate proc pasiva vs ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

judecare exceptie lipsa calitate proc pasiva vs netimbrare cerere chemare in garantie

Buna ziua,

Am urmatoarea intrebare.
Paratul depune o intampinare si invoca lipsa calitatii procesual pasive. in acelasi timp cu intampinarea, el depune si o cerere de chemare in garantie.
La termen, instanta nu se pronunta deloc asupra exceptiei din intampinare si cere timbrarea cererii de chemare in garantie.
stiu ca exceptiile de procedura se rezolva cu proritate fata de cele de fond, insa aceasta exceptie de fond nu face de prisos cercetarea pricinii ? adica, daca admitea exceptia, procesul se finaliza, era clar, si atunci nu mai avea sens cererea de chemare in garantie. este normala aceasta abordare? mie mi se pare ilogic ca paratul sa plateasca o suma enorma in conditiile in care nici macar nu are ce cauta ca parat in acel proces....

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 14:24, 16 Aprilie 2010
Nu se poate trece la solutionarea unei cereri, inclusiv a exceptiilor pana nu se tibreaza, iar execeptia netimbrarii se judeca inaintea celorlalte exceptii invocate.
da eu stiu asta, numai ca in cazul de fata omul ar da banii (e vb de o suma mare) si dupa aceea probabil i se va admite exceptia (daca justitie merge normal in tara asta...) si o sa alerge dupa reclamant sa-i plateasca....(care el insusi nu a platit taxele pt ca a cerut asistenta gratuita si scutire de taxe pt ca nu-si permitea)....asta e problema de fapt :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! imi poate explica cineva, va rog, ce înseamnă toate ... Elena072 Elena072 Bună ziua! Imi poate explica cineva, va rog, ce înseamnă toate astea? Mulțumesc! Admite excepţia netimbrării cererilor, invocată de către pârât. ... (vezi toată discuția)
Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: - colegul meu a fost chemat in judecata de un vecin - colegul a chemat in garantie un alt vecin - actiunea ... (vezi toată discuția)