avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... care este motivul respingerii actiunii ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

care este motivul respingerii actiunii ?

sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt chemarea in garantie deoarece nu am stiut si nici nu mi s-a pus in vedere de catre instanta in cadrul sedintelor de proces. mi s-a anulat cererea de chemare in garantie. va citez un paragraf din pronuntare si poate ma lamuriti care este de fapt motivul pentru care s-a anulat . " admite exceptia netimbrarii cererii de chemare in garantie formulata de parata debitoare sc ,,, srl , invocata de instanta din oficiu . anuleaza cererea de chemare in garantie formulata de parata debitoare in contradictoriu cu chematul in garantie ..........ca netimbrata . ............ cu drept de a formula actiune in anulare ...."!!!! MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:12, 10 Decembrie 2010
Nu instanta de judecata era obligata sa va informeze cu privire la plata taxei de timbru.Instanta nu a facut altceva decat sa constate ca cererea dvs.este nula,datorita netimbrarii acesteia.Nu puteti critica aceasta solutie invocand necunoasterea legii.De ce nu ati apelat la un avocat?

andymaurul
Platiti taxa de timbru si formulati actiune in anulare.
Cererile reconventionale, cererile de interventie si de chemare in garantie se taxeaza dupa regulile aplicabile cererii sau actiunii principale.
Actiunea in anulare se taxeaza cu 1/2 din taxa principala de la fond.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Parerea mea este ca instanta a procedat gresit, intrucat avea obligatia sa puna in vedere achitarea taxei de timbru si numai dupa aceea putea sa respinga cererea ca netimbrata.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Anulare actiune ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat: - colegul meu a fost chemat in judecata de un vecin - colegul a chemat in garantie un alt vecin - actiunea ... (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)