avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anulare actiune ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

anulare actiune ?

Buna seara !

Va rog sa ma ajutati cu un sfat:
- colegul meu a fost chemat in judecata de un vecin
- colegul a chemat in garantie un alt vecin
- actiunea este evaluabila in bani

- vecinul nu a timbrat actiunea civila prin care a fost chemat in judecata colegul
- colegul nu a timbrat actiunea de chemare in garantie
- insa, acum, la ultimul termen de judecata,
vecinul care a fost chemat in garantie de coleg
a invocat exceptie netimbrarii cererii de chemare in garantie a colegului.

- va rog frumos sa imi spuneti:
- daca Cererea de chemare in garantie va fi anulata ca netimbrata ?
- daca instanta nu i-a pus in vedere colegului sa isi timbreze Cererea de chemare in garantie, este posibil ca vecinul chemat in garantie sa ii anuleze cererea colegului ?
- instanta va admite aceasta exceptie a netimbrarii cererii de chemare in garantie a colegului ? ... si ii va anula cererea ?
.... sau ii va mai permite colegului sa isi timbreze cererea ? ....
sau acum este prea tarziu pentru asa ceva ?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 00:01, 7 Februarie 2017
Dacă nu i-am pus în vedere să timbreze sub sancțiunea anulării cererii nu îi poate anula cererea.
Trebuie timbrate ambele cereri. Daca nu i s a pus in vedere timbrajul nu o poate anula.

Art. 31 OUG 80/2013
(1) Determinarea cuantumului taxelor judiciare de timbru pentru actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti se face de catre instanta de judecata.
Va multumim din suflet !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)
Lnvocarea exceptiei netimbrarii cererii de chemare in judecata in intampinare daciandoru daciandoru Buna ziua Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unei societati avand pretentii banesti, in care am solicitat sa fiu si scutit de la plata taxei ... (vezi toată discuția)