Buna ziua
Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unei societati avand pretentii banesti, in care am solicitat sa fiu si scutit de la plata taxei de timbru conform OUG 80/2013 art. 29 alin. 1 lit.f (protectia consumatorului).
Dupa formularea cererii am primit acasa intampinarea societatii prin care se invoca exceptia netimbrarii cererii de chemare in judecata. Daca, completul de judecata analizand cererea de chemare in judecata (conținut și timbrare) potrivit art. 194-197 NCPC nu mi-a pus in vedere timbrarea cererii, invocarea excepție netimvrarii in intampinare are sorti de izbanda? Nu reiese indirect ca instanta de judecata a fost de acord cu solicitarea mea de netimbrare a actiunii? Menționez ca litigiul este cu o societate bancara și am o sentinta definitiva prin care mi s-au anulat anumite comisioane bancare pe motiv ca sunt abuzive. Acum mi-am cerut sumele de bani de la data semnarii contractului de credit (anul 2007).
Multumesc
daca instanta considera ca trebuie timbrata actiunea, va trimite citatie cu mentiunea aceasta inainte sa primiti intampinarea. Daca ati primit intampinarea , acest lucru inseamna ca s-a considerat ca nu trebuie sa timbrati actiunea. Veti solicita prin raspunsul la intampinare respingerea exceptiei invocate pe motiv ca aceasta actiune nu trebuie timbrata, conform legislatiei privind protectia consumatorului,
buna seara
nu am primit citatie prin care sa mi se puna in vedere sa platesc taxa de timbru si am inaintat raspuns la intampinare argumentand ca indirect instanta s-a pronuntat si bineinteles legislatia privind protectia consumatorului pe care mi-am argumentat actiunea.
multumesc
Instanta este obligata sa va puna in vedere cuantumul taxei de timbru. Actiunea nu poate fi anulata fara a va fi pus in vedere acest aspect prin adresa scrisa sau incheiere de sedinta (daca se va face o astfel de discutie in fata instantei).
Solicitati respingerea exceptiei prin raspunsul la intampinare.
Repunere pe rol ?
ioana_26
buna ziua !
am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se ... (vezi toată discuția)