avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma nou infiintata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma nou infiintata

Va rog sa imi spuneti care sunt pasii ce trebuie facuti dupa ce a fost infiintata firma? Unde se depun declaratiile? La ce perioada? Ce trebuie procurat si de unde?
Este adevarata ca daca firma are o cifra de afaceri de sub 50000 EUR nu e neaparat nevoie contabilitatea sa fie tinuta de un contabil autorizat?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 01:16, 9 Februarie 2007
Am gasit pe un site:

imediat dupa infiintarea firmei trebuie sa ai :

> registrul jurnal ?
> registrul inventar ?
> registrul salariatilor ?
> registrul unic de control ?

daca firma este inregistrata ca microintreprindere, in termen de 60 de zile trebuie sa inregistrezi cel putin un contract individual de munca ?

pentru a evita amenzi datorate nerespectarii reglementarilor contabile, trebuie sa :

> inregistrezi registrul jurnal si registrul inventar - cu paginile stampilate, numerotate si legate cu un snur ?
> completezi si sa depui decontul privind tva, daca este inregistrata ca platitoare de tva si declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat ?
> achizitionezi registrul de evidenta fiscala in termen de 30 de zile de la data inregistrarii, daca esti inregistrat ca platitor de impozit pe profit?
> declari toate punctele de lucru in care isi desfasoara activitatea firma, in termen de 5 zile de la inregistrare ?
> depui declaratia pe proprie raspundere privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale ?
> achizitionezi registrul unic de control in termen de 30 de zile de la data inregistrarii ?
> inregistrezi registrul general de evidenta al salariatilor, numerotat, in termen de 10 zile lucratoare de la inceperea activitatii ?

ia lagatura cu un contabil pt a rezolva situatia
unele registre nu se mai inregistreaza la financiar
deci una peste alta e bine sa-ti ei si un contabilB-)
deci una peste alta e bine sa-ti ei si un contabilB-)
e cea mai buna recomandare

Alte discuții în legătură

Pasi pentru infiintarea unui pfa Kosmo Kosmo Buna ziua, Tocmai ieri am primit CUI-ul in cazul unui PFA si stampilele. As vrea mai intai sa prezint cum am infiintat PFA-ul si cat timp mi-a luat ( pentru ... (vezi toată discuția)
Stampila pfa VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, M-am infiintat de curand ca PFA (in domeniul de consultata in IT si creare de programe la comanda) si nu am apelat la serviciile vreunui ... (vezi toată discuția)
Firma in inactivitate Victor_Onofrei Victor_Onofrei Buna ziua, Am o firma in inactivitate de la infiintare (dec. 2013). 1. Legat de declararea situatiilor financiare, am fost informat gresit de un contabil ... (vezi toată discuția)