avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua!

Am dori sa aflam cum putem dezbate mostenirea.
Situatia noastra e:
-suntem doua surori
-tatal a decedat, mama traieste (casatoriti de 58 ani)
-ei au impreuna : o casa si un teren pe care este construita o cladire in care isi desfasoara activitatea o intreprindere famil.iara
-la intreprinderea familiara lucreaza doar o fiica - ce este si reprezentantul firmei,
-in urma contractului de asociere decedatul avea 0% profit iar fiica 100%.
-cladirea in care se desfasoara activitatea este pe numele decedatului precum si terenul
-cele doua surori nu au ajuns la o concluzie amiabila in ceea ce priveste o eventuala impartire, si in acest context va rugam sa ne spuneti cum ar fi cel mai bine si usor sa procedam pentru dezbaterea mostenirii.

Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:11, 3 Aprilie 2010
Mostenitori sunt mama dvs., dvs. si sora.
Masa succesorala e compusa din 1/2 din bunurile comune provenite din casnicia cu mama dvs. ( restul de 1/2 ii ramane ei si nu intra in masa succesorala)+bunuri proprii, achiziionate inainte de casnicie sau mostenite.
Sotia supravietuitoare are din masa succesorala 1/4, restul de 3/4 dvs. si sora.
Daca va intelegeti amiabil puteti apela la un notar din circumscriptia domiciliului defunctului, daca nu va intelegeti apelati la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)