avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solutionare in lipsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solutionare in lipsa

Va salut! In CPpen. art.278,ind.1 - Plangerea in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata - se scrie:"(4) Persoana fata de care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire penala sau incetarea urmaririi penale, precum si persoana care a facut plangerea se citeaza. Neprezentarea acestor persoane, legal citate, nu impiedica solutionarea cauzei. Cand judecatorul considera ca este absolut necesara prezenta persoanei lipsa, poate lua masuri pentru prezentarea acesteia." Personal , inteleg ca procesul se rezolva si fara prezenta mea. De asemenea, pentru ca nu am fost prezent la dezbateri si pronuntare, voi primi hotararea acasa, prin posta. Este corect ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 12:18, 4 Aprilie 2010
Daca instanta de judecata, s-a edificat din continutiul probelor la dosar,si a
pronuntat hotarare,urmeaza ca aceeasta sa va fie comunicata la domiciliu
Ar fi bine sa ne comunicati ce calitate aveti in contestatie formulata pentru ca sfatul sa va fie de ajutor.
Consider ca intrebarea pusa este prea generala.
Da, este foarte corect. prezenta d-stra nu este obligatorie, iar in cazul in care nu ati fost prezent nici la dezbateri, instanta este obligata sa va comunice hotararea pentru ca d-stra sa aveti posibilitatea, in cazul in care nu sunteti multumit de solutie, sa declarati recurs.
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere judecarea in lipsa a intimatului intr-o plangere penala? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Dupa ce am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie si de la Prim-Procuror la o plangere penala impotriva cuiva, am depus plangere la ... (vezi toată discuția)
Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)