avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate grad I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate grad I

Buna ziua!
Am si eu o rugaminte va rog,as dori si eu sa stiu ce persoane beneficiaza de pensia de invaliditate grad I sau care sunt bolile care intra in aceasta categorie,respectiv legea aferenta! va multumesc !!!
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
magnifiq, utilizator
Cel mai recent răspuns: magnifiq , utilizator 12:08, 7 Aprilie 2010
Pentru a fi incadrat in gradul I de invaliditate trebuie sa fi pierdut total capacitatea de muna. Inacdrarea in gradul I se face de comisia de expertiza medicala avind in vedere criterile de incadrare stabilite anual prin HG di OMS 340 si ale Legii nr. 19/2000
Cititi Ordinul nr. 762/1992 din 31 august 2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap, publicata in M.O. nr. 885 bis / 27 decembrie 2007. Va intereseaza Anexa nr.1 la acest ordin.
Gasiti pe net la http;//sas.mmssf.ro/temp/ sau la Monitorul Oficial unde se fac copii xerox dupa publicatia care va intereseaza.
Multumesc mult de tot, mi-ati fost de un real ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa hg nr. 400/2001 ionmar ionmar buna ziua. sunt o persoana cu handicap. as dori daca se poate ca cineva sa ma ajute sa intru in posesia anexelor de la hg 400/2001 referitor la gradul de ... (vezi toată discuția)
Lista cu bolile care se incadreaza la un grad de handicap mihaela1971 mihaela1971 am un tataie care are fibroza pulmonara oare se incadreaza la vreun grad de handicap? (vezi toată discuția)
Pensie de handicap madalina1986 madalina1986 Buna ziua. De curand am fost diagnosticata cu Hiperacuzie de perceptie bilaterala medie spre profunda care necesita proteze auditive. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)