Buna ziua !
As avea cateva nelamuriri , si o f.scurta povestioara a mea. M-am nascut eu , mama si tatal meu s-au despartit cand aveam eu varsta de 1 an de zile , ei nefiind niciodata casatoriti , traind doar in concubinaj . Sunt recunoscut ca fiind copilul lui , ii port numele . Nu prea am pastrat legatura doar foarte rar la telefon si cateodata prin vacanta mai veneam la el. A refuzat sa imi plateasca pensie alimentara. Acum eu am 20 ani , sunt la scoala inca ultimul an. Ce sanse as avea daca l-as da in judecata sa-mi plateasca pensia alimentara retroactiv . Ce drepturi am la mostenire , eu fiind singurul copil, el nemaivand mama,tata , frati... ? Va Multumesc anticipat.
Trebuie sa formulati o actiune pentru obligarea tatalui dvs.la plata pensiei de intretinere,insa incepand cu data formularii actiunii si pana la terminarea studiilor,dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani,in cazul in care continuati studiile mai departe.
Drepturile dvs.la mostenire nu sunt alterate in niciun fel.
Cam tarziu v-ati gandit sa dati pe tata in judecata pentru pensie de intretinere.......:stunned:
Aceasta va [putea fi acordata doar pe ultimii trei ani, pana la varsta de 25 de ani.
Cand tatal va deceda, avand in vedere ca sunteti unicul copil, veti primi intreaga mostenire .
Pensie alimentara
silviu29
salut.am mai multe intrebari legate de pesia alimentara.cred ca de pe la 14 ani,nu sunt sigur,nu am mai primit pensia alimentara,cuvenita prin hotarare ... (vezi toată discuția)