Am fost cercetat penal pentru infractiunea de evaziune fiscala in urma verificarilor organulde cercetare a ajuns la concluzia ca nu a fost nici o evaziune si a clasat dosarul. Eu le-am trimis o cerere in care ii rugam sa ma informeze cu privire la ancheta si la stadiul ei si mi-au raspuns in scris ca lucrarea cu pricina a fost clasata la jumatatea lunii martie.
Ce inseamna acest lucru? Se mai poate redeschide dosarul?
Nu cred ca este vorba de clasare, poate de un SUP sau NUP.
Insa in cazul in care apar noi probe, dovezi, indicii, etc se poate dispune redeschiderea dosarului penal.
Probabil s-a dispuns neinceperea urmaririi penale sau scoaterea dvs de sub urmarirea penala,ipoteza aratata si de distinsul dn.avocat.
In momentul cand ulterior,apar fap noi sau chiar indicii cu privire la infractiunea despre care faceti vorbie se poate redeschide dosarul,iar urmarirea penala va continua si in raport de elementele sau faptele noi aparute
Nup-ul lasa urme?
RazvanI
In urma cu circa 13 ani am fost implicat intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu o victima. Dosarul a fost solutionat cu NUP de catre procuratura. ... (vezi toată discuția)