avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare Dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare Dosar


Buna ziua,

Am fost cercetat penal pentru infractiunea de evaziune fiscala in urma verificarilor organulde cercetare a ajuns la concluzia ca nu a fost nici o evaziune si a clasat dosarul. Eu le-am trimis o cerere in care ii rugam sa ma informeze cu privire la ancheta si la stadiul ei si mi-au raspuns in scris ca lucrarea cu pricina a fost clasata la jumatatea lunii martie.
Ce inseamna acest lucru? Se mai poate redeschide dosarul?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 19:58, 6 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Nu cred ca este vorba de clasare, poate de un SUP sau NUP.
Insa in cazul in care apar noi probe, dovezi, indicii, etc se poate dispune redeschiderea dosarului penal.
Probabil s-a dispuns neinceperea urmaririi penale sau scoaterea dvs de sub urmarirea penala,ipoteza aratata si de distinsul dn.avocat.
In momentul cand ulterior,apar fap noi sau chiar indicii cu privire la infractiunea despre care faceti vorbie se poate redeschide dosarul,iar urmarirea penala va continua si in raport de elementele sau faptele noi aparute
Clasarea dosarului se face cand se prescrie fapta,poate s-a dat neinceperea urmaririi penale.Nu este tot una.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre judecătorească. poate fi considerat acest fapt infracțiune sau nu este sancționat de legea penală? barandaniel barandaniel buna ziua daca politistul \"judiciar\" emite ordonanta de politist prin care anuleaza dispozitiile judecatorului care claseaza ordonanta de neincepere a UP si ... (vezi toată discuția)
Nup-ul lasa urme? RazvanI RazvanI In urma cu circa 13 ani am fost implicat intr-un accident de circulatie care s-a soldat cu o victima. Dosarul a fost solutionat cu NUP de catre procuratura. ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU BUna seara ! Se poate redeschide un dosar penal solutionat prin NUP deoarece fapta nu se regaseste in Codul penal . Am depus contestatie la procurorul ... (vezi toată discuția)