avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prima casa

Am o garsoniera proprietate, in contractul de vanzare-cumparare fiind mentionat intr-un paragraf distinct ca banii cu care a fost cumparata au fost primiti ca dar de la tatal meu. Pot accesa un credit Prima Casa pentru a cumpara un apartament in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 16:33, 6 Aprilie 2010
Daca deja aveti proprietate, eu zic ca numai ca si codebitor
Parerea mea este ca nu puteti accesa programul ""prima casa"" intrucat aveti deja aceasta proprietate, indiferent ca tatal dvs va donat acea suma de bani sau ca a fost procurator de fonduri. Dar cred ca solutia este sa va adresati bancii pentru a vedea daca vi se poate accepta dosarul de credit!B-)
Succes!
=D>
Suma de bani pe care am primit-o de la tatal meu a fost in contul unei mosteniri. Mama si tata au avut impreuna un apartament cu trei camere, mama a decedat, dupa cativa ani tata a vandut apartamentul si pt partea mea de mostenire mi-a dat banii (s-a facut succesiunea o data cu vanzarea apartamentului). In prevederile referitoare la prima casa se spune ca nu ar trebui sa am proprietate, cu exceptia mostenirilor. Ma incadrez aici?
...dumneavoastra nu ati mostenit ci cumparat...exceptia cu mostenirea priveste cota din bun...deci oricum am face dumneavoastra detineti o locuinta si nu va incadrati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Executarea silita in urma datoriilor decedatului cristinamatyas cristinamatyas Buna seara. As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns pe intelesul meu si in vigoare cu noile legi. Situatia este asa: parintii mei au facut cateva credite cu ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenit,care insa este al meu prin contract de vanzare-cumpare. p.anni p.anni Buna ziua Dupa moartea tatalui meu,fiind singurul copil am mostenit o garsoniera.Acum cativa ani,am facut cu tatal meu un contract de vanzare cumpare pe ... (vezi toată discuția)