Am o garsoniera proprietate, in contractul de vanzare-cumparare fiind mentionat intr-un paragraf distinct ca banii cu care a fost cumparata au fost primiti ca dar de la tatal meu. Pot accesa un credit Prima Casa pentru a cumpara un apartament in aceste conditii?
Parerea mea este ca nu puteti accesa programul ""prima casa"" intrucat aveti deja aceasta proprietate, indiferent ca tatal dvs va donat acea suma de bani sau ca a fost procurator de fonduri. Dar cred ca solutia este sa va adresati bancii pentru a vedea daca vi se poate accepta dosarul de credit!B-)
Succes!
=D>
Suma de bani pe care am primit-o de la tatal meu a fost in contul unei mosteniri. Mama si tata au avut impreuna un apartament cu trei camere, mama a decedat, dupa cativa ani tata a vandut apartamentul si pt partea mea de mostenire mi-a dat banii (s-a facut succesiunea o data cu vanzarea apartamentului). In prevederile referitoare la prima casa se spune ca nu ar trebui sa am proprietate, cu exceptia mostenirilor. Ma incadrez aici?
...dumneavoastra nu ati mostenit ci cumparat...exceptia cu mostenirea priveste cota din bun...deci oricum am face dumneavoastra detineti o locuinta si nu va incadrati...