avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura in cazul litigiilor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura in cazul litigiilor de munca

As dori sa aflu care este procedura in cazul unui litigiu de munca(redobandire drepturi salariale)...ce trebuie sa contina dosarul pe care-l depun la judecatorie si la care judecatorie anume.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 5 Aprilie 2010
Instanta competenta de a judeca litigiile de munca este tribunalul aflat pe teritoriul unde aveti dvs. domiciliul.
Cererea trebuie sa arate exact ce drepturi banesti nu v-au fost acordate, calculul lor pe perioada in care nu au fost acordate, potrivit contractului individual de munca, al celui colectiv, raportat , eventual, la cel de ramura sau, in lipsa acestuia din urma, a celui national.
Contactati si un avocat pentru redactarea cererii si a reprezentarii in instanta.
Cererea de chemare in judecata va cuprinde :
1. numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar.
2. obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când preţuirea este cu putinţă - obligarea la plata sumei de ... lei, reprezentand c/v drepturilor salariale neachitate de catre angajator pentru perioada ....
3. arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea
4. arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere
5. semnătura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante salariale Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu As dori sa-mi spuneti ce acte imi sunt necesare, ca sa pot da in judecata firma la care lucrez si care nu mi-a platit inca salariile pe anul trecut (pe 10 ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata angajator codrina.ama codrina.ama Buna seara, Se pare ca va trebui sa apelez la instanta pentru a-mi recupera drepturile salariale restante la desfacerea CIM cu art 65(1). Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Cerere actionare in instanta angajator conelia anghel conelia anghel Doresc sa actionez in instanta angajatorul pentru incalcarea unor drepturi si obligatii contractuale si legale privind dreptul muncii. Va rog sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)