avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca are studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca are studii superioare

Ib cazul in care angjez o persoana cu studii superioare dar postul respectiv nu necesita studiile superioare
mai e nevoie sa il incadrez cu salar de 880?

Astept o parere ca art 40 nu e destul de clar
Cel mai recent răspuns: ContSters31062 , utilizator 22:56, 16 Februarie 2007
pentru bugetari se aplica OG nr.10/2007 , publicata in M.Of. nr.80/01.02.2007
extras din cotidianul
"Bugetarii nu beneficiaza de CCM

Pe de alta parte, Ministerul Muncii spune ca pentru bugetari nu se aplica CCM, ci doar salariul minim pe economie, de 390 de lei.

In schimb, avocatul in dreptul muncii Magda Volonciu este de parere ca aceasta este „interpretarea gresita“ a guvernantilor, „care nu vor sa le dea bugetarilor mai mult decit minimumul garantat in plata“. Volonciu spune ca CCM se aplica tuturor angajatilor si salariatilor din Romania, inclusiv personalului bugetar, fara nici o diferentiere."


"
Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii incadraţi in unitaţile din ţară, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), în cazul contractelor colective de muncă la nivel naţional.
Contractele colective de munca se pot încheia şi pentru salariaţii instituţiilor publice. Prin aceste contracte nu pot fi negociate clauze referitoare la drepturile a căror acordare şi al caror cuantum sunt stabilite prin dispoziţii legale.
salariul minim pentru fiecare ramura s-a publicat undeva?


intrebarea asta ai mai pus-o si pe topicul cu salariul minim. Nu mai repeta intrebarile pe mai multe topicuri.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
Contractele colective de munca incheiate la nivelul grupurilor de unitati, al ramurilor de activitate sau la nivel national se depun si se inregistreaza la Ministerul Muncii si Protectiei. Legea nu mai prevede si publicarea lor in Monitorul Oficial , asa cum prevede pentru Contractul colectiv de munca la nivel national.
Pentru salariile minime pe ramura incearca sa iei legatura cu cei de la Ministerul Muncii. Poate iti vor da ei ceva sau daca nu intra in legatura cu cei din confederatiile sindicale.

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)
Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)
Ccm 2007-2010 morphen morphen CCM 2007-2010 TITLUL II - Contractul individual de muncă CAPITOLUL 1 - Încheierea contractului individual de muncă Art. 11. [clauze prohibite] Clauzele ... (vezi toată discuția)