avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare

Am imprumutat de la o persoana 1100 euro fara vre-o hartie intre noi.
Persoana respectiva dupa o peroada de timp a facut plangere penala impotriva mea pentru inselaciune crezand ca nu ai voi mai da banii inapoi, invocand procurorului ca i-am luat banii pentru ai favoriza un dosar penal la regimul circulatie.
Dupa ce s-a cercetat dosarul, procurorul a dat neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de trafic de influenta si a comutat-o in inselaciune.
Mentionaz ca actualmente sunt cercetat de politie ca faptuitor intr-un dosar de inselaciune.
Ce pot sa fac in acest caz ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 10:08, 5 Aprilie 2010
Ghinion! Chiar daca dai banii inapoi ar putea ramane fapta!
In aceasta situatie trebuie sa va prezentati alaturi de un avocat care sa va sustina cauza,atat in faza de urmarire penala,cat si in eventualitatea in care dosarul este dedus instantei spre judecare..
Acesta trebuie sa va ajute sa combateti probele aduse de acuzare si eventual,sa arate lipsa culpei dvs,prin probatoriile pe care le veti formula in aparare(acte,martori,alte probatorii admise de lege),sa va ajute,in functie de probatoriul administrat sa vi se aplice o sanctiune minima sau sa fiti achitat
Clar este ghinion.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta cauza?
Va multumesc pentru raspuns, insa as mai avea o intrebare.
Cat poate sa dureze o astfel de cauza, intreb deoarece am un contract de munca in strainatate incepand din luna iulie.
Va multumesc.
Daca ati recunoscut in fata procurorului ca ati primit acea suma de bani atunci situatia se poate complica in sensul ca va mai dura dosarul si , in mod cert , va fi oarecum legat de eventuala returnare a banilor. Parerea mea este sa nu va faceti probleme si sa insistati tot timpul ca banii v-au fost dati imprumut si ca ii veti returna atunci cand ii veti avea . Nu este nici un fel de inselaciune! Faptul ca procurorul a trimis dosarul pentru verificari sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune inseamna ca nu a fost convins de acest lucru fiindca , daca ar fi fost , v-ar fi trimis in judecata prin rechizitoriu!B-)
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare se ... kng11 kng11 Este instigare urmata de neexecutare sau nu este instigare Se da urmatoarea speta: X il intreaba pe Y daca nu l poate ajuta cu obtinerea unui act de la ... (vezi toată discuția)
Incadrare la inselaciune mioarapadure mioarapadure Buna ziua, Acum 4 zile mi-au fost incredintati niste bani pentru ca sotul meu sa aduca o procura din Bulgaria pentru o masina. Persoana care mi-a incredintat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mericica mericica Buna seara! pe scurt: in urma unei conventii verbale, persoana de buna credinta imprumut o cunostinta cu o suma de bani ..frumusica, bani ce urma sa mi-i ... (vezi toată discuția)