avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare la inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare la inselaciune

Buna ziua,
Acum 4 zile mi-au fost incredintati niste bani pentru ca sotul meu sa aduca o procura din Bulgaria pentru o masina. Persoana care mi-a incredintat banii a insistat sa ii scriu pe o hartie ca am primit acei bani. Astazi, persoana care mi-a lasat banii m-a sunat sa-mi spuna ca s-a razgandit, asa ca i-am spus sa vina la magazinul unde lucrez sa ii dau banii inapoi. Dupa zece minute, dumnealui m-a sunat si a zis sa vin la politie ca sa ii dau banii inapoi "oficial". M-am invoit imediat si am mers la politie. Acolo, domnul politist mi-a spus sa ii dau banii inapoi, dumnealui i-a spus sa dea declaratie ca nu mai are nici o pretentie. Din cate am inteles de la domnul politist eu am dosar penal pentru inselaciune.Este posibil asa ceva atat timp cat omul si-a primit banii? Luati in calcul si perioada de timp foarte scurta intre momentul in care mi-a incredintat banii si momentul in care a inregistrat plangerea.
Cu toate acestea am inteles ca dosarul va merge la procuror. Cum pot arata ca eu nu am avut nici o clipa intentia de al insela, ci doar domnul s-a razgandit si pentru a fi sigur mi-a facut acea plangere? Pot remedia situatia daca aduc probe ca am insistat sa ii dau banii dar el nu a mai venit? Pot cere despagubiri pentru faptul ca sunt nevoita sa merg sa dau cu subsemnatul de aiurea, in loc sa-mi vad de treburile mele?
Buna seara,
Va sfatuiesc sa nu dati nicio declaratie la politie sau la parchet fara a fi asistata de un avocat.
va sfatuiesc sa va adresati unui avocat si, dupa ce va studia actele si va asculta povestea, va va putea ajuta in caz ca aveti nevoie.
Este posibil ca sa fi fost doar un bluf pentru a da banii inapoi.
Sper ca mai aveti chitanta de primire a banilor si copie de pe PV de predare.
Cei de la politie au oprit atat inscrisul meu unde era specificat ca am primit banii dar nu mi-au dat nici o copie a procesului verbal unde mentioneaza ca mi s-a facut plangere pentru inselaciune , dar pentru ca I-am returnat banii domnul nu mai are nici o pretentie de la mine. Am cerut dar mi-au spus ca se gaseste la ei si nu au cum sa imi dea copie pentru ca abia maine ii dau numar de dosar. Ce sa fac in acest caz?
Buna seara,
Va duceti la politie si solicitati in scris copie de pe inscrisuri.
Restul, cum v-am sfatuit mai sus.
Multumesc
Tot ce am inteles este ca trebuie sa ma adresez unui avocet. Sincer asta mi-am dat si eu seama de asta am cerut o parere pe acest forum. Merg la avocat, dar cu ce ma poate ajuta? este correct ce s-a intamplat la politie? Considerati ca ma incadram la infractiunea de inselaciune? cum pot face ca aceste abuzuri ale politiei si blufuri ale domnului ce mi-a facut plagerea sa sa rasfranga asupra lor nu asupra mea..pana la urma eu m-am ales cu un dosar penal cu toate ca nu am facut nimic..Voi primi o decizie a procurorului cu Nup dar dosarul va ramane ca eu vinovata pentru inselaciune. nu mi se pare correct.

Alte discuții în legătură

Retragere plangere politie SorinClaudiu SorinClaudiu Buna ziua!  In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 4-5 zile MCristiiii MCristiiii Bună seara, Am fost bătut de patru persoane după care mi-am scos certificat medico-legal. Medicul mi-a dat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere kingbear kingbear Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)