avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare la inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare la inselaciune

Buna ziua,
Acum 4 zile mi-au fost incredintati niste bani pentru ca sotul meu sa aduca o procura din Bulgaria pentru o masina. Persoana care mi-a incredintat banii a insistat sa ii scriu pe o hartie ca am primit acei bani. Astazi, persoana care mi-a lasat banii m-a sunat sa-mi spuna ca s-a razgandit, asa ca i-am spus sa vina la magazinul unde lucrez sa ii dau banii inapoi. Dupa zece minute, dumnealui m-a sunat si a zis sa vin la politie ca sa ii dau banii inapoi "oficial". M-am invoit imediat si am mers la politie. Acolo, domnul politist mi-a spus sa ii dau banii inapoi, dumnealui i-a spus sa dea declaratie ca nu mai are nici o pretentie. Din cate am inteles de la domnul politist eu am dosar penal pentru inselaciune.Este posibil asa ceva atat timp cat omul si-a primit banii? Luati in calcul si perioada de timp foarte scurta intre momentul in care mi-a incredintat banii si momentul in care a inregistrat plangerea.
Cu toate acestea am inteles ca dosarul va merge la procuror. Cum pot arata ca eu nu am avut nici o clipa intentia de al insela, ci doar domnul s-a razgandit si pentru a fi sigur mi-a facut acea plangere? Pot remedia situatia daca aduc probe ca am insistat sa ii dau banii dar el nu a mai venit? Pot cere despagubiri pentru faptul ca sunt nevoita sa merg sa dau cu subsemnatul de aiurea, in loc sa-mi vad de treburile mele?
Din informatiile expuse de catre dvs., nu reiese de ce ati comis o fapta penala si cu atat mai putin de ce ati fost incadrata la inselaciune.
De ce folositi termenul incredintare cand este vorba de suma lasata in cauza? Nu reprezenta plata unui serviciu ori bun? Daca da, aveati un termen in care trebuia sa livrati serviciul ori bunul? In orice ipostaza, aveti mult de scris pe forum, cam tot atat cat ati scrie in declaratia de la politie, pentru a putea beneficia de parerile consultantilor.
Pentru informatiile sumare dezvaluite, ati primit deja, pertinentul sfat de a merge la avocat pentru o consultatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere politie SorinClaudiu SorinClaudiu Buna ziua!  In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 4-5 zile MCristiiii MCristiiii Bună seara, Am fost bătut de patru persoane după care mi-am scos certificat medico-legal. Medicul mi-a dat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere kingbear kingbear Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)