avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... decontare reperatii masina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

decontare reperatii masina

Buna ziua.Doresc sa stiu daca sunt PFA si am un contract de comodat avand ca obiect masina personala, pot sa-mi trec la cheltuieli micile reparatii la masina( benzina stiu ca nu o pot deduce)?Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza , Traducator autorizat 15:09, 6 Aprilie 2010
Da.
Benzina, nu. ;)
Din cate stiu eu, se pot deconta cheltuielile cu reparatiile, reviziile, RCA si CASCO, in situatia exprimata de dvs. Dar numai pe durata contractului de comodat. De obicei, contractele de comodat facute sub semnatura privata se fac pe durata nedeterminata, dar cele prin notariat se fac pe o durata de 3 ani cu drept de prelungire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P f a gicapas gicapas cheltuielile cu auto se deduc doar daca ai contract de comodat? contractul se inregistreaza la notar? (vezi toată discuția)
Pfa: comodat autoturism / inregistrare diverse documente dorelushu dorelushu Buna ziua.Am PFA de anul trecut , decembrie,comertz cu amanuntul,4782. si am cateva nelamuriri ,daca cineva stie sa raspunda sau a trecut prin ele : 1. Am ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)