avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuri de garantie la imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuri de garantie la imprumut

buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu dupa debitor, sau sa ajung la momentul cind nu va mai putea plati. am auzit ca se poate de facut si o asigurare? v-as fi recunoscator daca mi-ati descrie pasii esentiali ca sa fiu garantat maxim posibil ca nu dau in bara. va multumesc mult.:)
Cel mai recent răspuns: eduardcafe , utilizator 11:33, 18 Aprilie 2010
Si cum veti proceda?
voi cere ipoteca pe un bun imobil,cu inscrierea contractului la CF. dupa legislatie paremise, in orice caz voi avea prioritate la satisfacerea creantei fata de alti eventuali creditori chirografari.
Sa speram ca nu va fii nevoie sa aveti prioritate in fata lui nimeni:).
In orice caz nici un fel de contract nu va confera garantia 100% avand in vedere dinamica vieti.

Va urez succes!
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Paul-Cristian Blazi, Consilier juridic
da oricum nu inteleg visan_georgi... de ce banca ar avea prioritate la masa credala? paremise ca prioritate are creditorul care a inscris contractul primul la CF, adica nu inteleg de ce banca s-ar bucura de privilegii si nu se respecta redula generala. pentru ca in dreptul civil si eu si banca suntem subiecti cu aleleas drepturi,doar ca tre sa se respecte regula generala, are prioritate creditorul al carui contract a fost inscris primul la CF. dupa satisfacerea primului creditor se satisface al doilea si tot asa pina la ultimul dac mai ramine ceva. poate nu am inteles eu ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Taxa arhiva electronica - credit de nevoi personale sebdea sebdea Buna ziua, Acum cinci ani am contractat un credit de nevoi personale. La incheierea contractului, banaca si-a luat toate comisioanele aferente, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)