avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Romania

Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea situatie:
Persoana casatorita in Romania, de 3 ani locuieste in Italia fara acte. Are doar un contract de munca. Doreste sa divorteze insa nu are cartea de identitate si nici macar o copie. Intrebare: Se poate introduce cererea de divort prin mandatar fara copie a bunetinului (are pasaport)? Exista un alt mod de a dovedi domiciliul comun al sotilor? Minorul a fost incredintat catre mama sotului la cererea ambilor parinti la autoritatea tutelara. Poate mama cere incredintarea lasand copilul in grija socrei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 12:25, 5 Aprilie 2010
Declansati pricedura medierii intre soti, poate lua parte si soacra pentru a -i fi incredintat minorul. Parcurgeti site-ul< www.medierea.ro> , temele " Divort prin mediere. Succes!!! sau "Juridice.ro"

"Sfanta sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca cele patru taine divine: lumina, speranta, iubire si incredere.

Paste Fericit alaturi de cei dragi !"
Buna ziua,

Daca se solicita la Directia Evidenta Informatizata a Persoanei adresa de domiciliu a dvs, dupa Cartea de identitate pe care ati avut-o, va rezulta domiciliul comun al sotilor .
- copia dupa pasaport se accepta !
- incredintarea minorului catre mama se poate cere si deasemena admite de catre instanta;
Succes
Da.Merge la consulat si se legitimeaza cu pasaportul, in vederea intocmirii unei procuri speciale.
Atentie! Daca nu se face dovada sederii legale in Italia, instanta va respinge cererea ca nesustinuta, daca reclamanta nu va fi prezenta la termenele de judecata.#-o
TamaraL a scris:

Buna ziua,

Daca se solicita la Directia Evidenta Informatizata a Persoanei adresa de domiciliu a dvs, dupa Cartea de identitate pe care ati avut-o, va rezulta domiciliul comun al sotilor .
- copia dupa pasaport se accepta !
- incredintarea minorului catre mama se poate cere si deasemena admite de catre instanta;
Succes

Va multumesc tuturor pentru raspuns. Mai am anumite dubii si voi fi mai explicita fara a risca sa devin plictisitoare. Situatia este in felul urmator: sunt avocat stabilit in Italia - Roma de aproape 2 ani. Dupa cum stiti aici rasismul e la mare arta si evident singurul mod de a lucra este comunitatea de romani de aici, situatie care imi da mult de lucru. Trecand peste detalii, clienta care se afla in situatia expusa doreste sa divorteze fara sa mearga in Romania, avand in vedere ca are un loc de munca stabil si ca renuntand la acesta probabil nu ar avea cum sa plateasca pentru divort. In comunitatea europeana se poate lucra fara sa ai domiciliul in tara in care lucrezi daca esti cetatean comunitar. Deci singurul act din care rezulta ca persoana in cauza este rezidenta in Italia e contractul de munca. Este indeajuns pentru a introduce divortul prin mandatar? Celalalt aspect ar fi incredintarea minorului. Minorul locuieste cu bunica paterna de 2 ani cand clienta mea a facut cerere la autoritatea tutelara si a solicitat ca minorul sa ramana in grija bunicii. In aceasta situatie, se poate cere incredintarea minorului in instanta catre mama insa ramanand tot in grija bunicii paterne? Precizez ca nu va fi posibil un divort de comun acord si foarte probabil sotul nu se va prezenta. Va multumesc pentru colaborare si daca aveti nevoie de info din Italia va raman la dispozitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme popescuelena77 popescuelena77 Sotia divorteaza de sotul ei.Impreuna au un copil de 9ani si 8 luni. Ei locuiesc impreuna la mama sotului.Apartamentul are 3 camere. Mama lucreaza in romania, ... (vezi toată discuția)
Divort prin mandatar ContSters153164 ContSters153164 Am primit citatie pentru a ma prezenta in calitate de pârât pentru desfacerea casatoriei din culpa comuna si sotul meu solicita incredintarea copilului minor ... (vezi toată discuția)