avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara,
Exista urmatoarea situatie, sotia a plecat la inceputul lunii decembrie 2010 in Italia, la mama sa cu scopul declarat de a lucra, pentru a suplimenta veniturile familiei. Sotul a ramas acasa, unde lucreaza, iar copilul in varsta de trei ani a ramas in grija acestuia, fiind ajutat de parintii sai. Dupa aproximativ doua saptamani, sotul a intrat pe conturile de socializare si constatat ca sotia sa are un ,,prieten,, cu care discuta, stabilit si acesta in Italia. In urma discutiilor telefonice, sotia doreste sa fie lasata sa-si traiasca viata.
1. Sotul doreste sa intenteze divortul si sa obtina custodia copilului minor, aflat in grija sa pe motiv de abandon familial
2.Nu are cum sa afle adresa sotiei din Italia pentru a putea fi citata
3. Care este modalitatea de actiune pentru a nu tergiversa procesul si care sunt sansele de a obtine custodia copilului.
Va multumesc pentru sprijin
are sanse mari sa-i fie incredintat copilul, avand in vedere ca se afla in grija sa.
sotul va indica si adresa din buletin a sotiei si va mentiona in cererea de divort, ca e plecata in italia si nu ii cunoaste domiciliul.
procesul va dura destul de mult in cazul asta
1. Sotul sa formuleze actiune de divort si sa faca probe prin care sa dovedeasca ca are mijloacele pentruc resterea sid ezvoltarea minorului.
2.Citarea sotiei se paote face printr-un ziar central de mare tiraj in conformitate
cu prevederile art. 95 C.pr.civ.
3.Sotul trebuie sa dovedeasca ca minorul este mai atasat de el si ca are toate mijloacele pentru cresterea si dezvoltarea minorei.
Desi practica instantelor este aceea de a incredinta copii mamelor, "bariera" greu de trecut pentru ca inca se considera ca doar mamele isi pot creste corespunzator copii, avand in vedere situatia expusa si cu un ajutor specializat din partea unui avocat, in functie si de conditiile pe care le puteti oferi minorului aveti sanse in obtinerea incredintarii acestuia.
Faptul ca nu se cunoaste adresa sotiei nu este un impediment in rezolvarea divortului pentru ca exista posibilitatea citarii prin publicitate, citare care evident se va face dupa anumiti "pasi" procedurali si cu incuviintarea instantei.
Angajati avocat.
In vederea desfacerii casatoriei , va fi sesizata judecatoria in a carei raza teritoriala locuieste reclamantul.
Tinand cont de imprejurarile in care s-a consumat aceasta legatura , acesta poate opta pentru culpa comuna, hotararea judecatoreasca fiind sau nu una motivata .(in caz ca va exista intelegere, mama isi poate exprima acordul de vointa, conform noilor prevederi ale legii 202/2010).

De vreme ce nu exista posibilitatea citarii in strainatate , unde este actuala resedinta a sotiei, instanta de judecata va va pune in vedere citarea prin publicitate, in sensul art.95 din Codul de procedura civila, intr-un ziar de larga circulatie , cu cel putin 15 zile inainte de termenul de judecata fixat.

Daca tatal doreste clarificarea, cu rapiditate, a relatiilor de familie neclare, in sensul incredintarii si platii pensiei de intretinere, de la data introducerii actiunii, pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului, exista posibilitatea depunerii unei cereri de preschimbare de termen , motivand faptul ca mama a ales sa paraseasca domiciliul conjugal , fara a pastra,insa , legatura cu propriul copil.

De vreme ce tatal este cel care ofera copilului securitate afectiva si materiala , exercitandu-si cu probitate atributiile parentale, iar mama este cea care a tratat cu superficialitate obligatiile ce rezulta dintr-o casnicie, e firesc ca acesta sa aiba posibilitatea de a creste si educa minorul .

In vederea sustinerii pretentiilor ce reprezinta obiectul cererii introductive de instanta, probatoriul trebuie sa fie unul amblu, cuprins din martori , inscrisuri , interogatoriu.


Succes.

;)
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul uneia din parti mmax mmax Buna seara! ma numesc Mihai sunt insurat si am un baietel minor! Sotia mea,,acum 1 luna a plecat din tara,impreuna,,cu baiatul meu,,sub pretextul ca isi ... (vezi toată discuția)