avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog frumos sa ma ajutati nu stiu ce trebuie sa fac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog frumos sa ma ajutati nu stiu ce trebuie sa fac

buna ziua tuturor am si eu o problema la locul de munca si nu stiu cum sa o rezolv ..lucrez la un restaurant in bucuresti in functia de bucatar
am carte de munca la acest loc de 5 ani fara fisa postului semnata ,am un program incontract de 8 ore eu lucrez 16 ore si uneori depasesc 20 ,la acest loc sunt pus sa fac si alte lucruri ce nu apartin de meseria mea.in data de 4-04-2010 adica ieri in ziua de pasti a trebuit sa vin la munca find tura mea am intarziat 4 ore sefa mea a spus ca i-mi va taia toata ziua de lucru ca asa vrea ea ,eu am precizat ca daca face acest lucru plec acasa ca nu muncesc pe gratis ,ea a spus ca daca plec sa fac si demisia eu nu am vrut spunandui ca o sa vin la munca la urmatoarea tura a mea,problema este ca acesti patroni nu prea respecta legea cunosc din celalalte cazuri precedente nu te mai primeste la servici chiar daca vi te da afara si nu mai vezi nici un ban.aseara am primit un telefon de la un coleg care a auzit o pe sefa ca vrea sa i mi faca rau sa ma incadreze la nerespectarea atributilor de munca .va rog sa frumos sa ma ajutati nu stiu ce sa fac eu vreau sa rezolv cumva sa recuperez cartea mea de munca si bani ce mi se cuvin salariu si garantii .si va rog frumos sa i-mi spuneti cum trebuie sa fac daca ma da afara din restaurant daca eu ma duc la munca si ce trebuie sa semnez daca ma pune va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Mircea Sorin Ganea , Consilier juridic 13:32, 5 Aprilie 2010
Respect opiniile anterioare!
In cazul dumneavoastra as incerca o aplanare a conflictului, un loc nou de munca este relativ greu de gasit!
Exista o escaladare graduala a conflictului, functie de actiunile fiecaruia.
Chiar daca faceti reclamatii peste tot, daca nu mediati conflictul rezultatul este ca daca vrea patronul ramaneti fara slujba.
Sfatul meu este "vazand si facand" pantru ca va stiti mai bine interesul!
Sarbatori Fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru și de odihnă nerespectat de patron. ce putem face ca să-l determinăm să țină cont de codul muncii? Headshot Headshot Buna ziua. Lucrez in turism,ca ospatar,intr-un restaurant din Sinaia. Programul de munca al restaurantului este 11:00-24:00. Programul nostu,ca angajati,incepe ... (vezi toată discuția)
Plata salarii horeca IuliaCr IuliaCr Buna ziua, va scriu deoarece prietenul meu se afla, ca si angajat, intr-o situatie foarte deranjanta. Pe data de 15 nov 2017 s-a angajat full time ca si ... (vezi toată discuția)
Suprasolicitare la loc de munca Chitaristul Chitaristul Buna ziua, De 3-4 ani incoace lucrez la un restaurant, meseria mea este de bucatar (toti care sunt in domeniu stiu ca intr-o bucatarie de restaurant nu poate ... (vezi toată discuția)