avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei e ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei e somaj ?

Buna ziua, doresc sa stiu daca pot beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj conform Legii nr. 76/2002 tinand cont ca in perioada preavizului am avut un contrac de colaborare cu o firma pt 4 ore inregistrat la ITM. Deoarece s-a incheiat perioada preavizului, iar firma la care am lucrat imi acorda somaj, iar firma cu care am colaborat doreste sa ma angajeze pe perioada nedeterminata, as dori sa stiu daca ma incadrez in prevederile acestei legii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:51, 5 Aprilie 2010
1. Pentru a beneficiade cei 30% trebuie mai intai sa fiti inscrisa la AJOFM ca beneficiara de indemnizatie de somaj.
2. Dupa aceea incheiati un CIM pe perioada nedeterminata, duceti o copie dupa CIM la AJOFM si completati cererea tip pentru cei 30%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 72 din legea nr. 76/2002 mclaudiu mclaudiu LA MULTI ANI ! ...tuturor si in special \" ION \"- ilor..... Sotia mea a fost in somaj, dara reusit sa se angajeze mai devreme de cele 30 de zile conf. ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj sdaniel sdaniel Sunt in somaj de 5 luni (beneficiez de 15 luni somaj in total), si doresc sa ma angajez pe o perioada determinata de 6 luni.Intrebari: 1. se suspenda ajutorul ... (vezi toată discuția)
Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu program de 2 ore/zi? kathyalu kathyalu Buna ziua! Sunt in somaj si astazi am incheiat un contract de munca pe per. nedeterminata pt un program de 2 ore/zi, salariu brut 175 lei.Nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)