avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare din somaj

Sunt in somaj de 5 luni (beneficiez de 15 luni somaj in total), si doresc sa ma angajez pe o perioada determinata de 6 luni.Intrebari:
1. se suspenda ajutorul de somaj pentru acesta perioada cand sunt angajat (6 luni)?
2. cuantumul indemnizatiei de somaj ramane cel calculat acum ?
3. in cazul in care dupa aceste 6 luni pe perioada determinata firma angajatoare imi va face un contract pe perioada nedeterminata, voi primi conf.legii 76/2002, 30% din indemnizatia de somaj pentru restul de luni pentru care ar fi trebuit sa primesc somaj?Trebuie facuta la AJOFM o cerere in acest scop?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sdaniel , utilizator 22:41, 24 Februarie 2010
1. Indemnizatia de somaj se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea CIM pe perioada determinata.
2. Cuantumul indemnizatiei de somaj se modifica numai daca se modifica salariul minim pe economie.
3. Daca va transforma CIM in CIM pe perioada nedeterminata, mergeti la Agentia de Somaj (cu o copie de pe modificarea CIM, inregistrata la ITM) sa va inceteze indemnizatia de somaj (se da o decizie) si apoi faceti, acolo, o cerere tip pentru cei 30%.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Art. 72 din legea nr. 76/2002 mclaudiu mclaudiu LA MULTI ANI ! ...tuturor si in special \" ION \"- ilor..... Sotia mea a fost in somaj, dara reusit sa se angajeze mai devreme de cele 30 de zile conf. ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)