avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retragere plangere

Hristos a inviat!O Intrebare:in cazul unei infractiuni de talharie,partea vatamata isi retrage plangerea, ce se intampla cu invinuiti?Pot scapa cu suspendare?
~ Conținut șters la cerere ~
mssss mult...o seara placuta tuturor...
Intr-o astfel de situatie,chiar daca plangerea penala este retrasa,urmarirea penala nu este impidicata de aceasta pentru ca aceasta este declansata din oficiu.
In aceasta situatie,retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala.
Pedepsele care vor fi aplicate vor fi individualizate in functie de participatia fiecaruia,dar si de circumstantele personale(infractor primar,a recunoscut fapta si o regreta,a colaborat formal cu organele de cercetare,activitatea cotidiana pana la arestare,varsta,etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie -condamnare cu suspendare ??? TONI28 TONI28 daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ... (vezi toată discuția)