avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa iau copilul in Italia fara acordul tatalui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa iau copilul in Italia fara acordul tatalui?

Locuiesc si lucrez in Italia,cu contract de munca,am rezidenta in Italia,si,doresc sa-mi aduc copilul meu de 11 ani rezultat din casatoria mea.Mentionez ca sunt divortata de tatal copilului prin hotarare judecatoreasca,iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Pot sa-l iau cu mine in italia fara acordul tatalui? De ce documente am nevoie?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:48, 5 Aprilie 2010
Pasaport pt minor si hotararea def. si irevoc. de incredintare.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui minorului.
pasaport pt copil si hotararea judecatoreasca legalizata
@lacatusu liliana
Doresc sa va adresez o intrebare: stiati ca puteti obtine de la statul italian alocatie pt minor? adresati-va primariei unde locuiti in Italia.
Puteti sa plecati cu copilul in Italia fara acordul tatalui.
Numai ca ar putea sa fie o problema in cazul in care prin hotararea judecatoreasca i s-a stabilit tatalui si un program de vizitare minor. Sa nu va treziti in astfel de conditii cu o plangere penala conform prevederilor art 307 alin 2 cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters132975 ContSters132975 poate pleca in strainatate mama, dupa ce a obtinut hot de divort, impreuna cu copilul? trebuie si acordul tatalui daca fetita a fost incredintata mamei? (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)
Pot iesi cu copilul din tara? ContSters79589 ContSters79589 Buna seara.In urma divortului mi s-a incredintat copilul.Intrebarea mea este pot iesi cu el din tara fara aprobarea fostului sot?Mentionez ca el are dreptul ... (vezi toată discuția)