BUNA,
AM UN UNCHI IN AMERICA SI VREA SA STIE DACA MAI E CETATEAN ROMAN EL ZICE CA NU A RENUNTAT LA CETATENIA ROMANA .SE POATE SA LE AIBA PE AMANDOUA PENTRU CA EL ESTE CETATEAN AMERICAN CU TOATE DREPTURILE LEGALE .
SI A DOUA PROBLEMA DACA VINE IN TARA SA CUMPERE UN TEREN IL POATE LUA PE NUMELE LUI SAU DACA NU ARE CETATTENIA ROMANA NU SE POATE.
VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS
Simpla lipsa dintr-o tara a carei cetatenie o detii nu duce la pierderea cetateniei respective. La fel, ca unchiul dv pleaca din SUA definitiv, el ramane cetatean american pana la moarte si va avea drepturi egale cu orice american.
Pe de alta parte, daca unchiul nu a renuntat la cetetenia romana si nici statul roman nu i-a retras-o (pe vremea comunistilor se putea intampla asa ceva), atunci unchiul a ramas si cetatean roman. In aceasta calitate, poate sa cumpere ce vrea in Romania - din moment ce este si tara lui. Daca unchiul era cetatean al unui alt stat din Uniunea Europeana, putea sa piarda chiar si cetatenia romana, dar retinea dreptul de a cumpara valori imobiliare in Romania.
Pastrare numere sua
hanger
buna seara,
unchiul meu are dubla cetatenie (america si romana) deci e si cetatean american , as dori sa stiu daca poate sa aduca o masina din america fara ... (vezi toată discuția)