avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Daca am fugit din Romania pe vremea lui Ceusescu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Daca am fugit din Romania pe vremea lui Ceusescu (1986), comunistii ...

Daca am fugit din Romania pe vremea lui Ceusescu (1986), comunistii mi-au luat automat cetatenia? Eu personal, nu am renuntat la ea. M-am naturalizat si devenit cetatean american in 1991.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 13:35, 9 Decembrie 2022
Va puteți redobândi cetățenia română.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți o cerere la Direcția Generală de Pașapoarte, ei sunt singurii care vă pot lămuri în legătură cu statutul dvs. juridic față de România.
Dacă vi s-a retras cetățenia o puteți redobândi, dacă nu, actualizați-vă actele de stare civilă cu CNP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romana si pasaport hay99 hay99 M-am nascut in Oradea si parintii mei au emigrat cand am avut 5 ani. astazi am 55 de ani. Acum asi vrea sa stiu daca mai am cetatenia Romana {am certificat de ... (vezi toată discuția)
Din nou, cetatenia romana pentru basarabeni const_be const_be Unde ar putea face un basarabean cerere pentru acordarea cetateniei romane prin NASTERE (art. 5 din Legea 21/1991) in baza jus sangvinis? Sau, cel putin, sa ... (vezi toată discuția)
Cetatenie PetraIulia PetraIulia Fiul meu s-a nascut in Spania, avand mama romanca si tata argentinian, necasatoriti. Vrem sa solicitam pentru el cetatenia spaniola, dar intre timp are nevoie ... (vezi toată discuția)