Buna ziua!
Sunt casatorita de trei ani, in urma cu doi ani sotul meu a fost diagnosticat cu o boala autoimuna si avem un copil de 1 an. Dupa nasterea copilului sotul a fost nevoit sa lucreze mai mult iar lipsa timpului petrecut impreuna a inceput sa duca la anumite discutii intre noi. Eu am cunoscut pe cineva si m-ar interesa si pe mine urmatoarele:
1. In cazul unui divort ce sanse am ca copilul sa ramana la mine? Din cate stiu legislatia din Romania acorda copilul mamei.
2. Daca vreau sa plec cu copilul din tara ce sanse am? Tatal poate veni oricand sa il vada, nu am nici o problema cu asta.
Cu multumiri!
Christos a inviat ! Este hazardat sa va spuna cineva , fara sa stie situatia dvs. , ce sanse aveti de a ramane la dvs. copilul , cert fiind ca de regula copilul minor se incredinteaza mamei .. cel mai bine consultati un avocat ... In ceea ce priveste iesirea din tara va trebuie obligatoriu acordul (facut in notariat) celuilalt parinte , indiferent daca mai sunteti casatoriti sau nu ...
Eu lucrez, momentan sunt in concediu ingrijire copil pana la doi ani. Discutii majore intre noi nu au fost , singura mea vina este ca m-am indragostit de altcineva si ca in acest moment in casnicia actuala ne mai leaga doar copilul si consider ca la 27 de ani nu e suficient doar atat.
Imi doresc un divort de comun acord pentru ca vreau sa mentinem relatiile cat se poate de bune pentru ca avem un copil impreuna.
Asta e varianta optima, insa, avand in vedere ca aveti un copil, divortul se va pronunta printr-o hotarare fara motivare.
Avocatul pe care il veti alege, va va da toate amanuntele care sa va ajute la pronuntarea divortului in cel mai scurt timp posibil.
divortul prin acordul partilor nu este posbil in cazul dvs.
un astfel de divort ar fi posibil daca sunt indeplinite 2 conditii cumulatve:
1.sa fi trecut cel putin un an de la data incheierii casatoriei
2.sa nu existe copii minori din aceea casatorie.
Legislatia din Romania nu prevede ca in cazul uni divort copilul sa ii fie incredintat mamei,dar in practica,in majoritatea cazurilor,minorul este incredintat spre crestere si educare mamei.Cum v-a spus si dl.Adrian Marin,necunoscand exact si in detaliu situatia dvs.nu ne putem hazarda in a va spune ce sanse aveti in privinta incredintarii.In functie de conditiile de crestere si educare ale fiecaruia dintre parinti,de probatoriul administrat in cauza (acte,martori,ancheta sociala efectuata in cauza etc),instanta va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat minorul.
Avand in vedere ca din aceasta casatorie a rezultat un copil minor,divortul prin acord nu este posibil,insa se poate pronunta printr-o hotarare nemotivata.
Cat despre iesirea din tara cu copilul,este obligatoriu acordul tatalui,indiferent daca mai sunteti sau nu casatoriti.
Situatia se schimba insa daca in urma divortului,copilul va va fi incredintat dvs.printr-o hotarare definitiva si irevocabila,caz in care nu va mai fi necesar acordul tatalui pentru a pleca din tara cu copilul.
Cel mai indicat este sa luati legatura cu un avocat care va va sfatui si va va da toate informatiile necesare.
Divort
nadire
am 23 de ani si de 3 ani sunt casatorita cu un cetetean albanez.ne-am casatorit in italia si am facut doar cununia civila.avem un copil de 1 an jumate.el e ... (vezi toată discuția)