Buna ziua!
Sunt casatorita de trei ani, in urma cu doi ani sotul meu a fost diagnosticat cu o boala autoimuna si avem un copil de 1 an. Dupa nasterea copilului sotul a fost nevoit sa lucreze mai mult iar lipsa timpului petrecut impreuna a inceput sa duca la anumite discutii intre noi. Eu am cunoscut pe cineva si m-ar interesa si pe mine urmatoarele:
1. In cazul unui divort ce sanse am ca copilul sa ramana la mine? Din cate stiu legislatia din Romania acorda copilul mamei.
2. Daca vreau sa plec cu copilul din tara ce sanse am? Tatal poate veni oricand sa il vada, nu am nici o problema cu asta.
Cu multumiri!
Pentru ca s-a admis actiunea paratei-reclamante, care a facut si ea o actiune in acelasi dosar prin care solicita divortul din vina exclusiva a sotului.
Actiunea asta s-a admis si nu actiunea introdusa de reclamantul-parat. Aia a fost respinsa si basta.
In cazul aratat de dv. e alta situatie, sunt doua actiuni de divort in acelasi dosar: o actiune si o reconventionala (care, in esenta, e tot o actiune).
Asa incat, nu, nu functioneaza ceea ce ati propus dv. Este o mare diferenta in drept intre actiunea reclamantului si reconventionala paratului in privinta admiterii.
Faptul ca aceleasi actiuni ale unui sot pot influienta si divortul si incrdintarea minorului nu inseamna in niciun caz ca vreo instanta va tine vreodata seama de impotriva cui s-a pronuntat divortul. INstanta va tine seama de motivatie si atat, indiferent ca asta a dus la castigarea sau pierderea divortului.
Juridic, ceea ce spuneti dv. nu se stabileste asa cum ati aratat, chiar daca uman unii pot gasi unele logici in asta.
1. Aveti sanse mari (aproape 100%) sa vi se incredinteze copilul minor spre crestere si educare.
2. Puteti parasi tara impreuna cu minorul, fara acordul celuilalt parinte, dupa pronuntarea unei hotarari ramase definitive si irevocabile de incredintare a copilului catre dvs.
Atat timp cat sunteti casatorita aveti nevoie de o declaratie notariala data de tatal copilului in care sa isi exprime acordul cu privire la parasirea tarii de catre copilul minor.
Divort
nadire
am 23 de ani si de 3 ani sunt casatorita cu un cetetean albanez.ne-am casatorit in italia si am facut doar cununia civila.avem un copil de 1 an jumate.el e ... (vezi toată discuția)