Din pacate, nefiind specialist, vorbesc numai din experienta, a mea sau a altora ( am petrecut in salile de judecata ani de zile si am vazut si auzit mai multe decat mi-asi fi dorit).
Ca atare:
1.caz concret : sotul, mare iubitor de alcool,jocuri de noroc,box ( numai cu sotia),paraseste domiciliul conjugal si introduce actiune de divort ( motivat bineanteles si de existenta unei prezente feminine in preajma...) din vina exclusiva a sotiei.
Divortul s-a pronuntat din vina exclusiva a reclamantului parat.
In cazul de fata mai functioneaza :
Nu se poate obtine un divort introdus din vina celui care il cere.
2.Daca sotul probeaza in instanta faptul ca sotia a neglijat copilul,mai mult, ca i-a pus in primejdie sanatatea ,dezvoltarea fizica si psihica datorita relatiei extraconjugale care necesita timp, timp alocat acestei relatii si nu copilului ( pentru cine stie, un copil mic are nevoie de ingrijire 24 ore din 24) etc.,acestea fiind motive reale de divort, nu sunt in acelasi timp si motive de a incredinta sau nu copilul unuia sau altuia din parinti?
P.S.Am vorbit ipotetic, in nici un caz nu m-am referit la cazul doamnei care a deschis acest subiect, este doar un "drept la replica"....