avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cineva sa ma ajute cu sfaturi utile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cineva sa ma ajute cu sfaturi utile

Mama mea a lucrat la CFR departamentul marfuri timp de 26 de ani. Luna trecuta a fost trimis in somaj. Actele necesare pentru somaj au fost depuse. Postul la care ea a fost angajata s-a desfintat.Interesant este ideea ca postul dupa ce mama a "iesit in somaj" s-a reactualizat. Mama ar dori sa primeasca daune pecuniare. Care este procedura si care sunt demersurile. Va rog sa ajutati cu sfaturi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:44, 6 Aprilie 2010
In mod normal, a fi trebuit sa fie rechemata mama dvs din nou la acelasi loc de munca...
Trebuie vazut temeiul legal invocat la trecerea in somaj, luati legatura cu conducerea unitatii si cei de la sindicat. In cel mai rau caz, litigiu de munca - actiune la tribunal.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
daca mai este in termenul de 30 zile de la comunicarea deciziei de concediere ar putea deschideactiune in instanta !
la CFR a fost o concediere colectiva, prin urmare, 9 luni nu puteau reangaja pe nimeni sau trebuia rechemata.Faceti urgent actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea somajului patrasescu_ionica patrasescu_ionica pe data de 08-07-2011 am fost disponibilizata de la CFR MARFA am intrat in somaj ! Pe data de 12-04-2012 am revenit in unitate pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari cfr darrrk darrrk Buna Seara. Tatal meu tocai a fost disponibilizat, lucreaza la CFR, sau lucra, motivul fiind o nota mica la un examen, datorita scrisului, care l dau ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu nick69 nick69 Buna ziua. As dori sa ma lamuriti intr-o situatie, daca se poate. O sa incerc sa expun situatia cat mai succint si clar. Am lucrat intr-o societate de stat ... (vezi toată discuția)