avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituirea somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituirea somajului

pe data de 08-07-2011 am fost disponibilizata de la CFR MARFA am intrat in somaj ! Pe data de 12-04-2012 am revenit in unitate pe functia detinuta anterior conform unei hotarari judecatoresti cu toate drepturile salariale anterioare!! Pe data de 08-08-2014 am fost din nou disponibilizata de la CFR MARFA mergand sami depun actele la somaj , mi sa spus ca sar putea sa nu mai ridic somajul pentru ca in momentul reangajari in data de 12-04-2012 nu mi sa terinut somajul in momentul reangajari!! ESTE normal sa mi se retina somajul din 2014 pentru somajul din 2012!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 27 August 2014
Da.
~ Conținut șters la cerere ~
patrasescu_ionica a scris:

.... ESTE normal sa mi se retina somajul din 2014 pentru somajul din 2012!

Numai dupa trecerea unei perioade de 5 ani se putea pune intrebarea dvs.

1. Daca ati primit drepturile salariale retroactiv (pe perioada in care ati primit si indemnizatie de somaj) este legal sa restituiti indemnizatia de somaj.

2. Veti primi indemnizatie de somaj dupa a doua concediere dar veti restitui ce a spus la pct.1.
IN momentul in care am castigt hotararea judecatoreasca in instanta si a trebuit sa incep serviciu pe 04-04-2012 am anuntat la SOMAJ sa nu mi se mai dea somaj pentru ca am castigat in instanta si sunt reangajata inapoi in unitate ! de la biroul resurse umane de la cfr marfa in momentul in care am inceput formalitatile pentru reangajare mi sa da un act pe care lam dus eu la somaj ca sa fie anuntati ca incep serviciu !!! un exemplar a rasas la somaj si un examplar la biroul resurse umane la cfr marfa ca dovada!! a cui este vine de neoprirea somajului de cand mam reintregat sunt doi ani de atunci! de cand m-am reangajat somaj nu am mai luat am luat decat 9 luni cat a durat procesul cu CFR marfa pana in momentul reintegrari !! ce trebuie sa mai restitui eu???

Alte discuții în legătură

Cum pastrez somajul pana la terminarea acestuia? AnastasiuLaura AnastasiuLaura Mentionez ca am fost data afara din societate pe motive de reducere a cheltuielilor firmei (ceea ce este o mare minciuna). Am intrat in somaj si am dat firma ... (vezi toată discuția)
Concediere legala sau nu? BlaKy BlaKy Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa dea afara aproximativ 50 de oameni intr-o luna, fara sa fie declarata concedierea colectiva la ITM. Este aceasta ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Sunt in proces cu firma la care am lucrat pentru modul in care s-a facut concedierea. Am 3 intrebari pentru dumneavoastra: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)