Mentionez ca am fost data afara din societate pe motive de reducere a cheltuielilor firmei (ceea ce este o mare minciuna).
Am intrat in somaj si am dat firma in judecata, tinand cont ca aceasta a angajat o tanara speranta imediat pe locul pe care l-am eliberat.
Procesul mai are putin si se termina si vroiam sa stiu ca in cazul in care voi fi repusa in drepturi, adica reangajata, ce fac cu somajul (pe care doresc sa il pastrez pana la sfarsit, adica 15 luni), tinand cont de faptul ca nu ma mai intorc in firma aceea (unde nu sunt binevenita, dar doresc sa imi recuperez banii pe perioada in care am fost in proces si sa le demonstrez ca motivul concedierii a fost neavenit si incorect)?
Cum trebuie sa procedez din punct de vedere legal ca sa nu intrerup somajul?
Va multumesc.
1. Daca veti castiga procesul si veti fi repusa in drepturi vi se va da salariul din urma de la data cand ati fost concediata pana cand veti relua activitatea la aceeasi firma.
2. In acest caz veti restitui indemnizatia de somaj.
3. Daca nu mai doriti sa lucrati la acea firma faceti cerere catre angajator de incetarea raporturilor de munca (dar nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj).
4. Sa luati legatura cu Agentia de Somaj pentru ca veti plati si penalizari daca nu restituiti la timp indemnizatia de somaj.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema similara : proces contestare decizie concediere.
Astfel de procese se pot desfasura pe perioade lungi astfel incat nu stiu cum sa procedez pentru ca in eventualitatea unui castig de cauza sa pot beneficia de salariile ce mi s-ar cuveni aferente perioadei : moment concediere - moment repunere in drepturi , sunt variantele:
1.intru in somaj si la momentul deciziei tribunalului restitui sumele aferente indemnizatiei de somaj;
2. intru in somas dar intre timp e posibil sa imi gasesc alt loc de munca( pe care evident vreau sa il si pastrez);
In cazul variantei a doua mai primesc salariile de la fostul angajator in momentul castigarii procesului sau nu si daca e NU, conform carei legi?
Din ce stiu acum este legal sa fii angajat si sa ai 2 job-uri.Cum ma sfatuiti sa procedez?
1. E asa cum spuneti dvs.
2. - Daca veti gasi un alt loc de munca nu veti mai primi indemnizatie de somaj.
- Daca instanta hotaraste sa primiti salariile le veti primi chiar daca veti avea un alt loc de munca.
- Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Litigiu de munca
Mb2122
Buna ziua!
Sunt in proces cu firma la care am lucrat pentru modul in care s-a facut concedierea. Am 3 intrebari pentru dumneavoastra:
1. In cazul ... (vezi toată discuția)