avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz in serviciu

Buna ziua. As dori sa ma lamuriti intr-o situatie, daca se poate. O sa incerc sa
expun situatia cat mai succint si clar. Am lucrat intr-o societate de stat CFR. In 2011 a fost un val de disponibilizari, iar la efectuarea listelor, am fost pus pe lista de seful de sectie, sef care tocmai preluase aceasta functie si care nu ma prea avea la inima deoarece imi fusese subaltern. Am plecat, am dat societatea in judecata, am castigat in ambele instante, am fost reangajat dupa 10 luni,am cerut si mi-i s-au platit drepturile salariale pe perioada respectiva din urma, dupa care mi-am depus demisia, pentru ca nu mai avea nici un rost sa continui,eram privit cu rautate , societatea mergea tot mai prost, iar intre timp ma reangajasem in alt loc similar cu acelasi obiect de activitate etc. Mentionez ca, in discutia cu sindicatele premergatoare concedierii colective,nu s-a pus problema concedierii mele, ba din contra. Am trimis la liderul sindical, o adresa unde sa expuna discutiile purtate sau nepurtate de catre seful de sectie de atunci, cu sindicatul, la care am primit raspuns care imi intregeste afirmatiile.
Intrebarea mea este; pot da in judecata seful de sectie de atunci pentru daune(morale, materiale) , pentru abuz , pentru ca s-a dovedit ca, concedierea a fost ilegala, totul fiind o problema particulara a lui impotriva mea ca si persoana? Imediat dupa concedierea mea, seful de sectie a iesit la pensie.Mentionez ca sunt 2 ani de atunci, timp in care am mai solicitat diverse recomandari de la fosti colegi, sindicat.etc, prin care se poate intelege caracterul vadit personal contra mea. De asemenea mentionez ca respectivul sef sectie ,a avut responsabilitatea intocmirii listelor, insa facute fara sa stie nimeni de continutul lor, nici macar sindicatul desi era obligatoriu prin CCM!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nick69 , utilizator 14:33, 7 August 2013
Nu aveti cum sa solicitati daune direct acelei personae. In cadrul litigiului de munca promovat trebuia sa solicitati asa ceva.

In prezent, puteti promova o actiune pentru raspunderea patrimoniala a angajatorului solicitand daune acestuia pentru concedierea nelegala a dvs.
Am inteles. Desi mi-i se pare nefiresc ca cei care , atunci cand ajung intr-o anumita pozitie ierarhica si fac greseli, sa nu poata fi trasi la raspundere pentru ele, Sa faca orice , dupa bunul plac si sa stea doar la adapostul institutiei care il tine in spate. Oricum, va multumesc mult pentru raspuns,si va doresc o saptamana frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta juridica catalin catau catalin catau Am fost angajat peste 20 de ani la o societate renumita din Constanta , in ultimi 10 ani am indeplinit funcii de conducere ( sef sectie , etc. ) fiind ... (vezi toată discuția)
Criza economica - concediu fortat fara plata catalin13 catalin13 Buna ziua, Lucrez la o firma cu capital privat care activeaza in domeniul industriei constructoare de autovehicule. Cum bine cunoasteti criza provoaca ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)