avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ma pot pensiona anticipat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ma pot pensiona anticipat

Buna ziua.
Sunt nascut pe 02.06.1950 si lucrez din anul 1971. Am facut armata 1.6 ani.
Cand pot iesi la pensie anticipat si cu cat va fi mai mica pensia fata de cea la limita de varsta.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:45, 6 Aprilie 2010
Puteţi beneficia de pensie anticipată parţială, la împlinirea vârstei de 60 de ani, începând cu data de 02.06.2010.
Având în vedere faptul că dumneavoastră aţi realizat, cu aproximaţie, un stagiu de cotizare de 39 de ani, precum şi faptul că anticiparea s-ar aplica pentru 60 de luni, ar rezulta o penalizare de 18%.
1. Puteti iesi la pensie anticipata partiala in iunie 2010, la implinirea varstei de 60 de ani.
2. Avand pana in 4 ani peste stagiul complet de cotizare, de 35 de ani, veti avea un procent de penalizare de 0,35% pentru fiecare luna de anticipare deci in total penalizarea va fi de 0,35%x60=21%.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata kovacs_senior kovacs_senior Buna ziua, sotul meu poate iesi in pensie in 2016 martie, la 60 de ani, avand peste 21 ani lucrati in grupa a 2-a, si perioada de cotizare 39 de anideja in ... (vezi toată discuția)
Cind pot depune dosarul de pensie anticipata vlad george vlad george sint nascut in anul 1952,sex masculin,incadrat in munca din anul 1971 pina in prezent,am o vechime in munca de 43 de ani cu tot cu armata(stagiu ... (vezi toată discuția)
Cand pot fi pensionat anticipat fara penalizare? Constantin Baciu Constantin Baciu Sunt barbat, împlinesc 60 de ani pe 3 sept 2018, îndeplinesc stagiul complet de cotizare pe 1 sept 2018 (35 ani), am grupa a II-a de munca timp de 12 ani (8 ... (vezi toată discuția)