avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... devolutiune legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

devolutiune legala

Vreau sa cumpar un apartament. Proprietara l-a dobandit prin testament, are act de proprietar. Ma intereseaza cum pot sa aflu daca mai sunt si alti mostenitori, pt ca mi-e frica sa nu existe in timp revendicari de la alti mostenitori care sa atace testamentul. (am inteles ca se poate)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 14:47, 8 Aprilie 2010
Apartamentul are cadastru si intabulare? Ati vazut un extras informativ de carte funciara?
Exista certificat de mostenitor redactat de catre notarul public in baza acelui testament?
B-)
Vanzatoarea va trebui sa se prezinte la notar, iar acesta, in baza testamentului, sa intocmeasca certificatul de mostenitor (deoarece nici testamentul, dar nici certificatul de mostenitor nu reprezinta acte de proprietate, dar diferenta este ca in baza certificatului de mostenitor se poate instraina imobilul). Atunci veti afla si dvs. daca mai sunt si alti mostenitori.
Eventual, in prima faza, asa cum v-a recomandat si colegul, solicitati de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara un extras de carte funciara pentru informare (in cazul in care are deschisa carte funciara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)