Stiu ca exista termen legal de raspuns pentru petitii adresate unei directii din cadrul ministerelor (30 de zile). Ma intereseaza cum pot influenta primirea raspunsului (indiferent care este acesta) daca au trecut cele 30 de zile legale, si cei din minister nici gand nu au sa imi raspunda, se poate face plangere (eventual chiar si penala), unde pot sa ma adresez?
Daca doriti sa faceti plangere penala pentru abuz in serviuciu sau pentru neglijenta in serviciu , atunci plangerea se inregistreaza la parchetul de pe langa judecatoria in raza careia domiciliati!
Mai exista si varianta actionarii in judecata a institutiei respective pentru obligatia de a face , dar este foarte posibil ca sa vi se raspunda intre timp, asta tinand cont ca un astfel de proces poata dura si 1 an de zile!B-)
Succes!
:luck:
Eu as incerca sa fac o revenire solicitand sa se respecte termenele prevazute de legea 544/2001 , in caz contrar urmand sa va adresati parchetului!
si eu ma gandeam sa fac o revenire, dar va trebui sa ii "amenint" cu ceva, credeti ca pot face plangerea pe numele institutiei (in cazul acesta s-ar putea sa ii doara in cot), sau sa incerc sa aflu persoana care trebuie sa imi raspunda (eventual directorul departamentului) si sa fac plangere pe numele functionarului public?(cred ca asa o sa se miste mai repede)
M-ar interesa daca a mai avut cineva experiente de genul acesta, si daca "bombardarea" zilnica cu solicitare de a imi raspunde produce efecte mai rapide decat sa ma judec cu ei?