avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat

Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la Finante ca si traducator autorizat si as dori sa stiu daca sunt platitor de TVA sau nu. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters149 , utilizator 09:04, 7 Mai 2010
acaszabo a scris:

Bună seara,

Traducerile pe care le am de efectuat sunt pentru niște cunoștințe și nu intră în discuție emiterea unei facturi în acest caz. Aș dori să le dau o mână de ajutor însă fără a mă „compromite” chiar la început de drum. Vroiam doar să știu dacă pot aplica ștampila pe traducerile documentelor fără a avea probleme în condiția în care nu mi-am început activitatea economică.

Vă mulțumesc mult pentru răspunsurile prompte! =D>

O zi ușoară mâine! Spor la toate.

Chiar zilele trecute am efectuat si eu o traducere (gratuita) pentru niste amici si le-am legalizat la notar fara nici o problema!

O zi buna!
=D> Frumos din partea ta Ellise, si eu fac aceste gesturi cu draga inima.
Diferenta este ca noi suntem inregistrate fiscal si ne putem asuma eventuale repercursiuni ce pot avea loc.
Week-end placut
:ok:
Dragilor, daca esti traducator autorizat nu trebuie sa fi neaparat inregistrat la fisc, poti sa fii traducator autorizat si sa lucrezi la o firma de profil sau la o firma multinationala, ca angajat/angajata, sa stampilezi traducerile pe care le-ai facut si acestea sa fie legalizate de notarul la care ai specimenul de semnatura depus. In cazul asta nu trebuie sa fii declarata ca PFA, pentru ca nu emiti facturi sau chitante.
Bafta si spor!
"Dragule", desigur ca poti fi traducator autorizat angajat in cadrul unei firme si poti stampila lucrarile efectuate care ulterior pot fi legalizate la notarul la care se depun: copia autorizatiei de traducator, specimenul de semnatura si amprenta stampilei (ca sa fim exacti).
Dar, daca citim cu atentie discutia, remarcam faptul ca acaszabo, colega noastra aflata la inceput de drum in domeniu, nu este angajata nici unei companii ba chiar mai mult precizeaza faptul ca a efectuat traducerile respective pentru niste cunostinte, fara implicatii pecuniare. Astfel, raspunsurile noastre s-au mulat pe situatia prezentata.
"Bineinteles ca este obligatorie inregistrarea la fisc,nu neg asta sub nici o forma. Regulile sunt reguli si trebuie respectate. "
Daca vrei sa emiti chitanta si factura da, altfel nu.

acaszabo a scris:

Bună seara,

Traducerile pe care le am de efectuat sunt pentru niște cunoștințe și nu intră în discuție emiterea unei facturi în acest caz. Aș dori să le dau o mână de ajutor însă fără a mă „compromite” chiar la început de drum. Vroiam doar să știu dacă pot aplica ștampila pe traducerile documentelor fără a avea probleme în condiția în care nu mi-am început activitatea economică.

Vă mulțumesc mult pentru răspunsurile prompte! =D>

O zi ușoară mâine! Spor la toate.

Poti linistita sa aplici stampila pe traduceri si sa le legalizezi la orice notar doresti la care depui o copie stampilata si semnata dupa autorizatia de traducator, adica un fel de specimen de semnatura. Din moment ce doresti sa primesti o plata pentru traducerile efectuate, trebuie sa emiti chitanta si/sau factura, atunci este cu totul altceva.
Chiar daca cineva contesta exactitatea traducerilor efectuate, asta nu are nici o legatura cu faptul ca ai primit sau nu bani pentru prestarea acestui serviciu.
Dar cred ca toti am vorbit in acelasi sens dar ne-am pierdut printre randuri.
Pe viitor ar fi necesara inscrierea la fisc sa fie totul legal si sa primesti rasplata cuvenita, altfel ai invatat 4 ani degeaba.
Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters149, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare traducãtor autorizat acaszabo acaszabo Bună seara! Am obținut de curând autorizația de traducător de la Ministerul Justiției iar următorul pas este înregistrarea la tribunal ... (vezi toată discuția)
Specimenul de semnãturã al traducãtorului la notar CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 daca o firma de traduceri are nevoie ca un colaborator sa depuna specimenul de semnatura la notar, cui ii revine obligatia de plata a acestui act la notar , ... (vezi toată discuția)